SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hekimler görev bırakıyor

Bursa dahil birçok ilde sağlık çalışanları 12 Ocak'ta iş bırakıyor. Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, yüzde 30 maaş zammına tepki olarak bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 07:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 07:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bursa'da hekimler görev bırakıyor

Bursa dahil birçok ilde sağlık çalışanları 12 Ocak'ta iş bırakıyor.

Hekimsen tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Hekimsen, kuruluş amacı gereği ideal bir sağlık sistemi kurulmasının ilk durağı olarak hekimlerin yıllardır birikmiş sorunlarının çözülmesi, verilmeyen haklarının verilmesi gerektiğini ortaya koymuş bir sendikadır. Hekimlik mesleği devlet memurluğu kalıbına sığdırılamaz birtakım dinamiklere ve niteliklere sahip bir meslektir. Hekimsen, kurulduğu günden bugüne her bir hekimin hakkı verilene kadar mücadeleye devam edeceğini birçok kez belirtmiştir. Her biri anlaşılması zor, inisiyatife açık ve net olmayan ifadelerle dolu yeni yönetmelikler yerine; sınırları net olarak belirlenmiş, hak ve hukuku gözeten Hekim Yasası'nın çıkmasını talep etmiştir.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar bu sorunlar tarafımızca dile getirilmiş, talepler ve çözüm önerileri oluşturulmuştur. Ancak Sağlık Bakanlığı bu konuda en çok dinlemesi, önerilerini dikkate alması gereken çalışanlarının hekimler olduğunu; başta Hekimsen olmak üzere hekimleri temsil eden, hekimlerin talep ve önerilerini kendilerine iletecek makamın hekim sendikaları olduğu gerçeğini görmezden gelmiştir.

Sorunların çözümünde taleplerimiz ve çözüm önerilerimiz dikkate alınmamakla beraber; ucu açık çözümler, sürdürülebilirliği şüpheli ve hekimleri tatmin etmekten uzak farklı yollar kullanılmış, sorunlar çözülmek yerine adeta halının altına süpürülmüştür. Sonuç olarak hiçbir talebimiz net olarak çözüme kavuşturulmamıştır. Daha önce vadedilen yıpranma payı ve erken emeklilik konusunda da hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Hekimsen, siyaset üstü duruşumuzun bir gereği olarak her ne kadar seçimlere yakın tarihlerde seçim sonuçlarını etkileyebilecek eylemler yapmamayı kararlaştırmış olsa da çözüm üretecek makamların kayıtsız kalması sendikamızı 12 Ocak 2023 tarihinde iş bırakma eylemi kararı almak zorunda bırakmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.