SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey'in araç filosu yenileniyor

Karacabey Belediyesi’nin araç filosu güçlenmeye devam ederken, akıllı adımlarla ekonomik yönden de belediye bütçesine önemli katkı sağlanıyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yeni araç alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, bu alımların belediyeyi kiralama yapmayarak önemli bir külfetten kurtardığını belirterek, “Zamanında doğru adımlarımız sayesinde ortalama 65 Milyonluk alım yapmışız. Kiralama yapmayarak 3 yılda bu araçların da kendisini amorti etmesini sağladık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey'in araç filosu yenileniyor

Karacabey Belediyesi’nin doğru ve akıllı adımları, ekonomik yönden gelişimine de önemli katkılar sağlıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yeni araç alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, bu alımların belediyeyi kiralama yapmayarak önemli bir külfetten kurtardığını belirterek, “Zamanında doğru adımlarımız sayesinde belediyemizin hem araç filosunu % 60 yeniledik. Bunları bir 3 yılda daha kiralamaya devam etsek 72 milyon daha ödeyecektik. 10 yıl kiraladığımızda da yaklaşık 240 milyon gibi kiralama bedeli belediyemizin kasasından çıkacaktı. Yani yılda 24 milyonluk bir kiralama bedeline tekabül ediyor bu” dedi.

Sağlıklı hizmet için önemliydi

Başkan Ali Özkan, özellikle 2015-2022 yılları arasında 59 yeni aracı belediye filosuna dâhil ettiklerini belirtti. Özkan, bu yılın sonuna kadar 3 yeni aracın daha alınacağını belirterek, “Yüzölçümü oldukça geniş olan Karacabey’de sağlıklı bir hizmet için araç filosu önemli bir etkendi. Göreve geldikten sonra araç filomuzu özenle elden geçirdik. İhtiyaç dâhilinde olan araçları hızlıca filomuza dâhil ettik. Ancak bunları yaparken, üzerinde çalışıp en az maliyetle adımlarımızı attık” dedi.

Örnek belediyecilik

Özkan, kiralama yerine yapılan satın almalar ve yatırım teşvikleri ile belediyenin daha az maliyetle bu araçları edindiğini belirtti. Ayrıca Özkan, “Bu konuda mesai arkadaşlarımızla sıkı bir hazırlık yaptık. 65 milyonluk bir alım yapmışız şimdiye kadar. Kiralama yerine satın alarak 3 yılda bu araçlar kendini amorti etmesini sağladık. Bir çok belediye bildiğiz gibi bunları kiralama yoluyla elde ediyor.  Biz kiralama yerine satın aldığımız araçlar ile 3 yılda bu araçların kendini amorti etmesini sağlamış oluyoruz. Bunları bir 3 yılda daha kiralamaya devam etsek 72 milyon daha ödeyeceğiz. Genel bir hesaplama ile güncel rakamlarla bu araçları 10 yıl kiraladığımızda da yaklaşık 240 milyon gibi kiralama bedeli ödememiz gerekiyordu. Bu yılda 24 milyonluk bir kiralama bedeline tekabül ediyor’ Dedi.

Özkan araç alımlarında teşvikleri de değerlendirerek destek aldıklarının da altını çizerek ‘
Bu sayede belediyemizin kasasından en az maliyetle filomuza yeni araçları dahil ederken, alınabilecek teşvikleri de kullandık. Akılcı yaklaşımla belediyemizin her anlamda menfaatini sağlamış olduk. Ancak tüm dünyada etkisini sürdüren küresel krize rağmen güçlü bir belediye olmanın sayesinde, bugün hizmette aksama yapmadan, üstelik yeni araçları da filomuza dahil ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şekilde örnek bir belediye olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Varan 20

Öte yandan Başkan Ali Özkan, son olarak Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı elektrik atölyesinin çalışmalarına katkı sağlamak adına alınan sepetli kamyoneti paylaşarak, “Varan 20, gelişen ve büyüyen güçlü Karacabey için araç filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.