SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk kadınının zarafeti podyumda

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Bursa’da düzenlenen ‘Kadın ve Moda Defilesi’, Özbekistan’dan Kırgızistan’a, Azerbaycan’dan Başkurdistan’a kadar Türk kadınının giyim kuşamdaki estetik ve zarafetini gözlen önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Türk kadınının zarafeti podyumda

Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle yıl boyunca birbirinden farklı organizasyonlara imza atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türk Dünyasında Kadın ve Moda Defilesi’ne ev sahipliği yaptı. ‘5. TÜRKSOY Etno-Moda Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Türk Dünyasında Kadın ve Moda Uluslararası Sempozyumu’ kapsamındaki defile, Heykel’deki tarihi belediye binası önündeki UNESCO Meydanı’nda yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in de izlediği defilede; Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tataristan, Azerbaycan, Başkurdistan, Moğolistan ve Tıva cumhuriyetlerinden ünlü tasarımcıların eserleri ‘konuk ülkelerden gelen mankenler tarafından’ sergilendi. Türk kadınının giyim kuşamdaki estetik ve zarafeti, yaklaşık 1,5 saat süren defile ile gözler önüne serildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, defilenin açılışında yaptığı konuşmada, Türk dünyasında kadının zarafetini yansıtan organizasyonu ‘ipeği, kumaşı, tekstili ve tarihiyle ünlü’ Bursa’da gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin ise, “Tarihte bıraktığımız izler gibi, yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz programlarla Türk dünyasında güzel hatıralar bırakmış oluyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.