SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Biden: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesini istiyoruz

Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin'in kararı tepkiyle karşılandı. ABD Başkanı Joe Biden, "Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Savaşın sona ermesini istiyoruz" dedi. Ukrayna, Avrupa Birliği (AB), İngiltere ve diğer ülkelerden yapılan açıklamalarda ise Rusya'nın kısmi seferberlik ilanı "başarısızlık", "zayıflık" ve "panik göstergesi" olarak nitelendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
ABD Başkanı Biden: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesini istiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden BM Genel Kurulu'na hitap etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kısmi seferberlik ilanına ilişkin açıklamalarda bulunan Biden, "Başka bir ülkenin topraklarını işgal etmenin hiçbir mazereti olmaz. Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor" dedi. 

BİDEN: TAHIL KORİDORUNDAKİ LİMAN SAYISI ARTIRILMALI

Biden sözlerine şöyle devam etti:

"Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor. BM Güvenlik Konseyinin daimi üyesi Rusya, komşusunu işgal ederek egemen bir devleti haritadan silmek istedi. Birleşmiş Milletler'deki 183 ülke Rusya'nın savaşını kınıyor. 25 milyar dolardan fazla Ukrayna'ya yardımda bulunduk. ABD olarak savaşın sona ermesini istiyoruz. Bizim yaptırımlarımız açık bir şekilde Rusya'yı hedefliyor. Ancak, Rusya'nın gıda ihracatına yönelik değil. Tahıl korindorundaki liman sayısını arttırmamız gerekiyor. Dünyadaki gıda konusunda yaşanan sorunlar Rusya'nın sorumluluğudur. Gıda güvenliği konusunda çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz net olmalıyız, kuvvetli olmalıyız. Ukrayna'nın hakları, kalan egemen ülkelerin haklarıyla aynıdır. Rusya'nın saldırganlığına karşı duracağız. Demokrasi ve otokrasiler arasında mücadele söz konusu. Burada demokrasiyi temel alan bir görüşü savunuyoruz. Demokrasi bizim en önemli amacımızdır."

ABD Başkanı ayrıca, "Çin ile aramızda açık bir rekabet var. Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrar istiyoruz. İran sorumluluklarını yerine getirirse ABD olarak çözüme hazırız. Ama nükleer silaha ulaşmalarına izin vermeyeceğiz" yorumunu yaptı.

Giyim kurallarına uymadığı için ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini isimli 22 yaşındaki genç kadının ardından İran'daki protestolara da ilişkin bir açıklama yapan Biden, "İran'da kandın haklarının tam olarak uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.