SON DAKİKA
Hava Durumu

Astana'da kritik görüşme: Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Astana'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek. İki liderin görüşmelerinde, Ukrayna ve ikili ilişkileri ele alması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Astana'da kritik görüşme: Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kazakistan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye- Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 4'üncü toplantısı ile 'Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) 6'ncı zirvesine katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Putin ile görüşecek.

Geçtiğimiz günlerde Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki liderin Astana'da bir araya geleceği, görüşmede Ukrayna ve ikili ilişkilerin ele alınacağı ifade edilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Reuters'ın aktardığı habere göre, Putin sabah saatlerinde Kazakistan'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek Putin'in Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile de görüşmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.