SON DAKİKA
Hava Durumu

Elon Musk: Putin’le görüşmedim

SpaceX ve Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin yaptığı Twitter anketini yayınlamadan önce Rusya Devlet Başkanı Putin ile konuştuğuna dair haberleri yalanlayarak, “Putin’le bir kez konuştum, o da 18 ay önceydi. Konu uzaydı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Elon Musk: Putin’le görüşmedim

ABD’li girişimci Elon Musk, Twitter hesabından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğü iddiasını reddetti.

İş insanı, takipçilerinden birinin, Twitter’da ‘Ukrayna krizine yönelik kendi çözüm önerisini takipçilerini sormadan Rus liderle görüştüğü’ yönündeki iddiayı sorması üzerine “Hayır, bu yalan. Putin’le bir kez konuştum, o da 18 ay önce oldu. Konu uzaydı” paylaşımını yaptı.

Daha önce Vice dergisi, Musk’ın bu yakınlarda Rus liderle görüştüğünü öne sürmüştü. Bu iddia, ABD’li siyaset uzmanı Ian Bremmer’in açıklamasına dayandırılmıştı.

Bremmer, Musk’ın ona, Putin’le konuştuğunu ve Rus liderinin, Ukrayna’yla sadece Kırım’ı, Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporojye’yi Rusya içinde tanıması halinde görüşmeye hazır olduğunu söylediğini iddia etmişti.

BEYAZ SARAY’DAN MEDYADAKİ PUTİN – MUSK İDDİASINA CEVAP

Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD’li iş insanı Elon Musk’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüştüğü yönünde medyada çıkan haberi değerlendirme niyetinde olmadığını belirtti.

Kirby, bugünkü basın toplantısında, Putin ve Musk’ın Ukrayna çözümünü görüştüğü yönündeki iddiayla ilgili bir soru üzerine, “Bay Musk’a, konuşmalarının ayrıntılarını kendisinin açıklamasına izin verirdim. Onun ABD hükümetini temsil etmediği açık” dedi.

Kirby, Rusya’yla görüşme başlatma kararının sadece Ukrayna yönetiminin verebileceğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.