SON DAKİKA
Hava Durumu

Greta Thunberg: Almanya'nın daha fazla kömür yakmasındansa nükleer santrallarını çalıştırması yeğdir

ARD'ye Almanya'daki enerji krizini değerlendiren ünlü İsveçli iklim aktivisti, "Nükleer santraller zaten çalışıyorsa, kömüre odaklanmak için onları kapatmak hata olur" dedi. Yeşiller'den Ekonomi Bakanı Robert Habeck ise nükleer reaktörleri çalışır durumda tutmaktansa kömür ve petrol yakan santrallerin yeniden etkinleştirilmesini onaylamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Greta Thunberg: Almanya'nın daha fazla kömür yakmasındansa nükleer santrallarını çalıştırması yeğdir

İklim krizini önlemek için harekete geçilmesini talep eden gençlerin Gelecek İçin Cuma Günleri (Fridays for Future) hareketini kurmasından 2019'da BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya dek çevreci hareketin yüzü haline gelen Greta Thunberg, Rusya yaptırımlarının neden olduğu Avrupa'daki enerji krizine de el attı.

Almanya'nın Sosyal Demokrat Parti-Yeşiller-Hür Demokrat Parti hükümetinin programlarında yer alan kömür ve nükleer enerjiden çıkış maddesini rafa kaldırmasını değerlendiren 19 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti, gezegenin ısınmasına yol açan kömürü daha fazla yakmasına yol açacaksa, Almanya'nın nükleer santralları kapatmasının 'hata' olacağını söyledi.

Alman hükümeti, kapatacağını duyurduğu nükleer santraller ve kömür yakan termik santrallerle ilgili Ukrayna krizinin ardından 'kullanıma devam etmeyi değerlendirdiği' açıklaması yapmıştı.

Alman kamu yayıncısı ARD'ye konuşan Thunberg, 'nükleer enerji zaten mevcutken kömüre odaklanmanın çok kötü bir fikir olduğunu' belirtti.

Almanya'da konuyla ilgili hararetli tartışmaya dikkat çeken iklim aktivisti, Almanya'nın daha önce bu yıl kapatmayı planladığı üç nükleer santralini devam ettirmesinin gezegen için daha iyi olup olmayacağı sorulduğunda, "Zaten çalışıyorlarsa, kömüre odaklanmak için onları kapatmanın hata olduğunu düşünüyorum" dedi. Mevcut enerji krizi geçtikten sonra nükleer santrallerin bir an önce kapatılması gerektiğini düşünüp düşünmediği sorusunu da “Duruma göre değişir. Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz” diye yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.