SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere'de kuş gribi krizi: Yaklaşık 3 milyon kanatlı itlaf edildi

İngiltere'de kuş gribi salgını yaşanıyor. Şimdiye kadar üç milyona yakın kümes hayvanı ve kuş itlaf edildi. Hükümet bunun ülkede yaşanan en büyük kuş gribi salgını olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2022 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2022 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İngiltere'de kuş gribi krizi: Yaklaşık 3 milyon kanatlı itlaf edildi

Bugüne kadar, İngiltere'de 120, İskoçya'da 11, Galler'de yedi ve Kuzey İrlanda'da altı vaka ile ülke genelinde ticari tesislerde 144 salgın meydana geldi.

Hastalığın yıkıcı etkisi yabani kuşlar arasında belgelenmiş olsa da, Independent'ın gördüğü rakamlar, salgının çiftlik hayvanları üzerindeki muazzam etkisini de ortaya koyuyor.

Enfeksiyon nedeniyle itlaf edilen milyonlarca kuşa rağmen hükümet, sayıların toplam kanatlı üretiminin küçük bir bölümünü temsil ettiğini ve haftada yaklaşık 20 milyon kuşun piyasaya sunulduğunu söyledi.
 

Son derece patojenik kuş gribi olarak bilinen hastalık, Çin'de yoğun olarak yetiştirilen kümes hayvanlarında ortaya çıktı, ancak göçmen kuşların vahşi popülasyonları ve küresel ticaretin yanı sıra hastalık Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yayıldı ve çiftlikler ve yerel bölge üzerinde önemli bir etkiye sahip oldu. 

Hükümet, yabani kuşlarda yüksek derecede patojenik kuş gribinin bulaşma riskinin şu anda “orta” olarak değerlendirildiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.