SON DAKİKA
Hava Durumu

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Nükleer müzakereden kaçmayacağız

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD ile nükleer anlaşmaya bağımlı olmadıklarını söyleyerek, "Nükleer müzakereden kaçmayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İran Cumhurbaşkanı Reisi: Nükleer müzakereden kaçmayacağız

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran'daki Ez-Zehra Üniversitesi'nde ABD ile nükleer müzakerelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Reisi, New York’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la nükleer müzakerelere ilişkin yaptığı konuşmaya değinerek, "New York’ta Macron ile yaptığım görüşmede, nükleer müzakere ilişkin hangi taleplerimizin mantık dışı olduğunu söylemesini istedim. Kendisi yaptığımız görüşme sonrası taleplerimizin mantıklı ve savunulabilir olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.


Reisi, ABD ile nükleer anlaşmaya bağımlı olmadıklarını ve nükleer müzakereden kaçmayacaklarını söyleyerek, "Ülkenin geleceğini Batılı liderlerin gülümsemelerinde veya kaşlarını çatmalarında bağımlı görmüyoruz. Ancak onurlu bir müzakereyi ise hiçbir zaman dışlamadık" dedi.


İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan gösterilerin üniversitelere sıçramasına ilişkin de konuşan Reisi, düşmanın üniversiteleri kullanmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Öğrencilerimiz ve hocalarımız düşmanın sahte hayallerinin gerçekleşmesine izin vermeyeceklerdir" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.