SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da seferberlik paniği sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkeyi terk ederek Gürcistan'a geçmeye çalışan Ruslar, sınır kapısında 6 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Rusya'da seferberlik paniği sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül’de ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından yaşanan panik sürüyor. Askere çağrılma endişesiyle Rusya'yı terk edenler Türkiye, Ermenistan ve komşu ülkelere geçiyor. Binlerce Rusya vatandaşı karayoluyla Gürcistan'a akın etti. Rusya-Gürcistan sınırındaki "Yukarı Lars" Sınır Kapısında 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bazı Rus vatandaşları uzun kuyruk ve trafik nedeniyle geceyi arabalarında geçirmek zorunda kalırken, sınır kontrolleri sıkılaştırıldı. Bazı Rusların gece scooter ve bisikletlerle sınırı geçtiği belirtilse de bunun kısa süre sonra yasaklandığı öğrenildi.

Muhalefet ve STK’lardan hükümete çağrı ve tepki gelmişti
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırının ardından Temmuz ayında 156 bin, Ağustos'ta ise 260 bin kişinin Gürcistan'a gelmesine muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları tepki göstererek hükümete "Ruslar için vize uygulansın" çağrısında bulunmuştu. Hükümet yetkilileri ise talebi reddetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.