SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ’den Maysan Mando’ya işbirliği ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, Türkiye’nin en büyük amortisör üreticisi olan Maysan Mando’yu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2022 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2022 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
BUÜ’den Maysan Mando’ya işbirliği ziyareti

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Bölüm Başkanları, Birim Müdürleri ve akademisyenlerin bulunduğu heyeti Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül ve firma yöneticileri ağırladı. Ziyarette ikili işbirlikleri ve ortak proje çalışmaları ele alındı.

ÜNİVERSİTE BİLGİ BİRİKİMİNİ İŞ DÜNYASINA AÇIYOR

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için iş dünyası temsilcileriyle bire bir temas kurmaya devam ettiklerinin altını çizdi. Ziyaretlerde Bursa Uludağ Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel kapasitesinin daha iyi anlaşılması ve bu birikimin iş dünyası tarafından değerlendirilmesi için adım attıklarını vurgulayan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Yaklaşık 50 yıllık bir akademik geçmişe sahibiz. Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin akademik ve bilimsel hafızasını oluşturuyoruz. Teorik bilgilerimizi, sanayicimizin pratik deneyimi ile birleştirmek ve ortak bir kazanç meydana getirmenin peşindeyiz. Son derece kaliteli akademisyenlere sahibiz. Elimizdeki bu bilgi birikimini iş dünyasının kullanımına sunmak istiyoruz. Birlikte çalışarak, ülkemize ve milletimize değer katacak projeler meydana getirmeyi arzu ediyoruz. Bu kapsamda belli aralıklar ile Bursa’nın ve Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Bugün de amortisör alanında ülkemizin önemli firmalarından olan Maysan Mando’ya geldik. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah birlikte kıymetli projelere imza atacağız” diye konuştu.

“İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Gerçekleştirilen ziyaretten son derece memnun olduklarını belirten Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül ise Bursa Uludağ Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel deneyimlerinden yararlanmak istediklerini aktardı. Firma olarak Ar-Ge ve teknolojiye odaklandıklarının altını çizen Genel Müdür Tülay Hacıoğlu Şengül; “Maysan Mando, kurumsal vizyonu ve misyonu itibariyle Ar-Ge ve teknolojiyi her zaman ana odak noktasına almaktadır. Bu anlamda da üniversiteler ile yoğun bir işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Firma olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile çok sayıda ortak projeye imza attık. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Üniversite heyeti de bu anlamda Üniversite-Sanayi işbirliğine özel bir önem veriyor. Ziyarette yeni proje imkanları konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Gelecek dönemde işbirliğimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Üniversite heyeti toplantının ardından üretim hattını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.