SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Çok iyi bir dokunuş yapacağız

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret zammına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2022 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2022 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Parti'den asgari ücret açıklaması: Çok iyi bir dokunuş yapacağız

Milyonlarca çalışan şimdiden gözünü aralık ayında yapılacak asgari ücret zammına çevirdi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve AK Partili isimlerden de önemli açıklamalar geliyor.

Asgari ücrete ilişkin son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'dan geldi.

Akbaşoğlu, partisinin Çankırı Yapraklı İlçe Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, öncelikle sözleşmeli personeller konusuna değindi. Akbaşoğlu, "İnşallah ilk olarak dezenformasyonla ilgili kanun görüşmeleri, salı günü başlanmış olacak. Ondan sonra verdiğimiz sözlerimiz var, sözleşmeli personelle ilgili. Mutlaka bunu yasalaştırarak 500 binin üzerindeki sözleşmeli personelimize sözleşme hakkının verilmesiyle ilgili, mali ve sosyal haklarını iyileştirmiş olacağız. Daha önce taşeronları kadroya geçirmiştik, 1 milyona yakın işçi kardeşimizi. Yaklaşık 90 bin kişi dışarıda kalmıştı statüleri gereğince. Şimdi onlarla ilgili de bakanlığımız bünyesinde çalışma yapılıyor. 90 bin kardeşimizi de inşallah bu manada aynı güzellikle buluşturacağız."

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle ilgili çalışmaların aralık ayı ortasına kadar neticelendireceğine işaret eden Akbaşoğlu, şunları kaydetti...

"Asgari ücretli kardeşlerimize çok iyi dokunuş yaparak onların alım gücünü artıracağız. Aynı şekilde işverenlerimizi de destekleyeceğiz. Onları da mağdur etmeyeceğiz. Devlet olarak işçimizin de işverenimizin de yanındayız. Hep beraber çiftçimizin, esnafımızın, memurumuzun, emeklimizin, sanayicimizin yanındayız.

1 Ocak itibarıyla memur ve emeklilerle ilgili hem işçi hem memur emeklileriyle ilgili çok güzel dokunuşlarda bulunarak bütün toplum kesimlerinin alım gücünü artırarak, enflasyonu aşağı indirerek daha müreffeh bir dönemi hep beraber yaşayacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.