SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde ortaklardan rekolte beyanı alımları devam ediyor.

S.S.699 Sayılı İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Yakup Sevinç, 2022/2023 iş yılı ürün alım kampanyası ve rekolte beyanı alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2022 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde ortaklardan rekolte beyanı alımları devam ediyor.

2022/2023 ürün alım kampanyası rekolte beyanı alımlarına 12 Eylül 2022 tarihinde başlayan İznik Zeytin Kooperatifinde beyan alımları 14 Ekim 2022 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Sevinç, “Bugüne kadar alınan rekolte beyanlarını değerlendirdiğimizde, üreticilerimizden gerçeğe yakın rekolte beyanı geldiğini görmekteyiz. 12 Eylül 2022 tarihinden bugüne 2 bin ortağımızdan 9.500 ton rekolte beyanı gelmiştir. Bu rakamlar doğrultusunda 5180 ortaktan 23 bin ton rekolte beyanı geleceği tahmin edilmektedir” dedi.

“Ortaklarımızın girdi maliyetlerini düşürmek üzere her sene olduğu gibi bu sene de gübre, göztaşı, hazır bordo bulamacı, insektisit ve fungusit dağıtımı yapılmıştır” diyen  Yakup Sevinç sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ortaklarımıza toplamda 22 milyon 300 bin TL’lik zirai ilaç ve gübre dağıtımı yapılmıştır. Piyasa koşulları ile mukayese edildiğinde aradaki fark toplamda 9 milyon 500 bin TL’dir. Bu fark ortaklarımıza kazanç olarak yansımış olup, aynı zamanda girdi maliyetlerini önemli ölçüde düşürmüştür. Diğer taraftan serbest piyasada yüksek fiyat ile satış yapılmasının önüne geçilmiştir. Birkaç örnek vermek gerekirse; deltametrin etkili maddeli ilaç piyasada 120,00TL’den satışı yapılırken, kooperatifimizde 76,50TL’den, hazır bordo bulamacı piyasada 800,00 TL’ye satışı yapılırken, kooperatifimizde 530,00TL’den satılmıştır.”

Ortaklara 10 milyon TL akaryakıt desteği ve 2 milyon 500 bin TL’lik düşük faizli üretime destek kredisi verildiğini de ifade eden Yakup Sevinç, birinci kalite plastik sele satışlarının da başladığını ve ortaklara satış fiyatının 70,00 TL olduğunu belirtti.

Ürün alım fiyatları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Sevinç, “Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hidamet Asa yaptığı açıklamalarında, ortaklarımızın bugüne kadar mağdur edilmediğini bu sene de edilmeyeceğini beyan etti. Biz inanıyoruz ve güveniyoruz. Bugünlerde bazı çevrelerce fiyat listeleri açıklanıyor. Yaptıkları fiyat listesinin altında bir fiyat olursa, ‘Benim paylaştığım fiyatı bile veremediler’ eğer üzerinde bir fiyat açıklanırsa, ‘Benim sayemde bu fiyatlar verildi’ diyecekler. Bu kişilerin tek amacı algı oluşturmak ve ortaklarımızı yanıltmaktır. Kurumsallık adına üzücü bir durum. Biz işimizi yapıyoruz, herkes işine baksın. Rol kapma yarışında olanlar var. Marmarabirlik’in maliyet hesabı yapacak Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri var, aynı zamanda fiyat çalışması yapacak muhasebecileri de var. Kaldı ki bugüne kadar Marmarabirlik ne zaman üreticisini mağdur etti? Marmarabirlik fiyatlarının üzerinde bir fiyatla ürün alımı yapıldı mı?  Kısaca bu kişiler rol kapmaya çalışıyor. İznik Zeytin Kooperatifi olarak yeni alım dönemine yönelik hazırlıklarımızı başlattık. Sorunsuz bir şekilde alım yapılması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu vesile ile ürün alım kampanyasının tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.