SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay’dan EYT açıklaması

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Komisyonu toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Atalay, yasal bir düzenlemeye gidilmesini ve EYT’lilerin de beklentilerinin olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay’dan EYT açıklaması

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, “Son beş aydır enflasyonda olan bu yüksek artıştan kaynaklanan bir iş. Ben özellikle bu toplantıyla ilgili bizi buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. “Bugün 3600 ile ilgili Meclis’te bir yasa tasarısı var. Uzun yıllar çalıştınız. Kamuoyunun önemli sorunlarından  bir tanesiydi. Emeklilerle ilgili  bir düzenleme var. İnşallah oraya getirdiğiniz rakamları yukarıya çekerseniz daha iyi olur” diyen Atalay, asgari ücretle ilgili de şunları kaydetti:

“Ocak ayında güzel bir zam yaptık ama maalesef 3 ay sonra aldığımız bu zam eridi. Çalışanlar bu ülkede en büyük sıkıntıyı çeken kesim. Temennim, oluşan enflasyon ortada, bu çerçevede asgari ücretliyi dar ve sabit gelirliyi nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu, temenni ediyorum.

“Sendikalaşmayla ilgili gayret sarf ediyorsunuz ama şuana kadar bir netice alamadık. Türkiye’nin en önemli 500 tane firma var biz onun 100 tanesinde örgütlüyüz. Onlar iyi para kazanıyorlar ihracat yapıyorlar ama biz 400’ünde örgütlenirsek ülkeyi yönetenlerin, Meclis’in düşünmesi lazım. Yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. EYT’lilerin bir beklentisi var, taşeron işçisinin bir beklentisi var. Bu konuları bu sene içerisinde tamamlarsak memnun oluruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.