SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyük EYT mitinginin yankıları devam ediyor! Ekrem Açıkel'den değerlendirme

Gazeteci ve sunucu Ekrem Açıkel, İstanbul Maltepe’de düzenlenen eYT mitingine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Büyük EYT mitinginin yankıları devam ediyor! Ekrem Açıkel'den değerlendirme

Pazar günü İstanbul Maltepe’de düzenlenen büyük EYT mitingine bir milyondan fazla EYT'li vatandaş katıldı. Mitingle ilgili bir önemli değerlendirme de TGRT Ana Haber Sunucusu Gazeteci Ekrem Açıkel’den geldi.

Açıkel sunduğu haber programında konuyla ilgili şunları söyledi:

"ÇIKACAK ARTIK BU YASA”

“Bir slogan var, bu jargonu biliyoruz ama tam EYT’te uyarlanmış: Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a; adalet adına, çıksın artık bu yasa. Sıklıkla seslendirildi.

EYT’nin mesajı:

3 siyasi parti lideri oradaydı, haklarını teslim edelim. Helal olsun. Geldiler, konuşma yapmayacaklarını bile bile. Ümit Özdağ, Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül.

Erhan Usta, İYİ Parti’nin ekonomi kurmayı. O EYT’ye çalışıyor. Erhan Bey de geldi. Sera Kadıgil Türkiye İşçi Partisi,  Kani Beko CHP’yi temsil adına oradaydı.

“EYT'LİLER KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’E GÖNÜL KOYDULAR”

Ama EYT’liler için Kılıçdaroğlu ve Akşener’in orada olması gerekiyordu. Zannediyorum iki lider İstanbul’daydı dün. Düğün merasim varmış. Bir parça gönül koydular EYT’liler. Onu da söyleyeyim.

Gönül Boran Özüpak ve arkadaşlarını teslim etmek lazım. EYT’nin üzerine hiçbir siyasi partinin gölgesi düşmemesi lazım. O yüzden siyasi parti konuşması olmadı.

“KİTLE CİDDİ TEPKİLİ”

Kitlenin ciddi tepkili olduğunu söyleyelim. İş uzadıkça acı çekiyor ve ciddi anlamda umutlarını tüketiyorlar.

“ŞU EZBERİ BİR BOZUN, ÇÖPE ATIN”

Şimdi, EYT yarın çıktı; kaç kişi emekli olacak? Maksimum emekli olacak sayısı 450 bin. Şu ezberi bir bozun: 5 milyon kişi yarın sabah emekli olacak diye. Atın çöpe gitsin.

EYT’NİN MALİYET HESABI: “SGK’NIN GELİRİNİN YÜZDE 10’U BİLE DEĞİL”

Aylık maaşlarını topladınız ilk etapta emekli olacakların. Söyleyeyim: 2 milyar 300 milyon lira. Kulağa yüksek geliyor değil mi bu rakam. SGK’nın aylık geliri ne kadar? Bizlerin maaşından kestiği. 68 milyar lira. Yüzde 10 bile değil yahu. Şunun lakırdısını mı yapıyorsunuz. İnsanlar 55 yaşına gelmiş, 10 bin gün çalışmışlar. 5 bin gün çalış, 25 yıl çalış seni emekli edeceğim demişsin ve sözünü tutmuyorsun.

Ortalama bir emekli maaşı Türkiye’de ne kadardır sizce? 3 bin 290 lira. Asgari ücretin altında.

EMEKLİ OLDUĞU HALDE MİTİNGE DESTEK İÇİN GELDİLER

Bir şey daha söyleyeyim: Birçok insan geldi yanıma, sohbet ettik mitingde. “Ekrem Bey, 7-8 yıl uğraştım bekledim EYT’li. Geçen ay emekli oldum, destek için buradayım.”

“MESELE, EMEĞİNİZİN DEĞERSİZLEŞMESİ”

Söylenecek çok şey var. Mesele ne biliyor musunuz: Emeğinizin değersizleşmesi, bu ülkenin nitelikli insan kaynaklarının bu kadar hor kullanılması. Başka da diyecek bir şeyim yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.