SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turu başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşlarının davetine icabetle, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2022 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turu başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı ziyaret edecek. İlk durak ise Bosna-Hersek olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, üç ülkeyle ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yola çıkmadan önce, "Bosna - Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan Balkan gezisine çıkıyoruz. Gerginliklerin arttığı coğrafyada barışın huzurun temsilcisi Türkiye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 



Başta ortak altyapı ve yatırım projeleri olmak üzere çeşitli alanlarda mevcut iş birliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınacağı görüşmelerde, Balkanlar'daki gelişmeler ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Her üç ülkede de iş forumları düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan'ın Sisak şehrinde İslam Kültür Merkezi'nin açılış törenine de katılacak.

ERDOĞAN'IN EYLÜL PROGRAMI YOĞUN

Cumhurbaşkanı 3 ülkeyi kapsayan Balkan turunun ardından, 14-16 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'a gidecek.

Erdoğan'ın Eylül ayındaki son yurtdışı ziyareti ise Amerika Birleşik Devletleri'ne olacak.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak ve birçok devlet başkanı ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.