SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybetmeyi göze alacak tek evladımız yok

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan Etlik Şehir Hastanesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımıyla açıldı. Etlik Şehir Hastanesi'nin adeta bir sağlık şehri olduğunu söyleyen Erdoğan buradaki konuşmasında beyin göçü tartışmalarına da atıfta bulundu. Erdoğan "Kaybetmeyi göze alacak tek evladımız yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2022 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybetmeyi göze alacak tek evladımız yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar muhalefet, çoğu yalan ve çarpıtma olan hezeyanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da dünyada ilk defa ülkemizde hayata geçirilen şehir hastaneleri modeli, bugün pek çok ülke tarafından yakından inceleniyor" dedi.

Erdoğan, Ankara'ya ikinci şehir hastanesinin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığını, yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine kadar herkesi tebrik etti.

Etlik Şehir Hastanesi'ni bünyesindeki 8 ayrı hastane ve en son teknolojiyle donatılan birimleriyle, sağlık devrimlerinin sembollerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, 691'i yoğun bakım olmak üzere, 4 bini aşkın yatak kapasitesi, bin polikliniği, 125 ameliyathanesi, laboratuvarları, araştırma merkezleri ve 1 milyon 145 bin metrekareyi aşan alanıyla bu dev hastanenin adeta bir sağlık şehri hüviyetinde olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

''Ankara'ya ikinci şehir hastanesini kazandırmamıza faydası olan herkesi tebrik ediyorum.

''BU DEV HASTANE ADETA BİR SAĞLIK ŞEHRİDİR''

Biz Etlik Şehir Hastanesi sağlık alanındaki devrimlerden biri olarak kabul ediyoruz. Bu dev hastane adeta bir sağlık şehridir. Biz Ankara'da sadece Etlik Şehir Hastanesi'yle kalmadık. Bir de Bilkent'i kurduk. Hastanemiz sadece vatandaşlara değil çalışanlara da en üst konforu sağlayacak. 

Bu bay Kemal'den bu ülkeye hayır gelir mi? Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başında sen ne yaptın ki ülkenin başında bir şeyler yapabileceksin. 

Son asrın en büyük sağlık krizini alnımızın akıyla yönettik. CHP ne yaptı, Adana'da hal alanını şehir hastanesi diye millete satmaya çalıştılar. Çadırdan hastane olur mu? Bay Kemal'e göre olur çünkü hayatı böyle geçti.  

''HER ŞEHİR HASTANEMİZİ MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ''

Her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz. Türkiye'nin kaybetmeyi göze alacak tek bir evladı yoktur. Hiç kimsenin bu mümtaz hazineyi elimizden almasına rıza göstermeyeceğiz.

''DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELENLERİ MİSAFİR EDİYORUZ''

Türkiye'nin önümüzdeki 100 yılı için en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Eskiden beri gelişmiş ülkelerle mukayese ederek hayıflanan bir kesim vardı. Son dönemde sosyal medya mecralarında yine gelişmiş ülke güzellemelerinin yapıldığını görüyoruz. Sırf daha iyi bir arabaya binmek için yurt dışına gidenlere acıyarak bakıyoruz.

Gelişmiş ülkelerin soygun tarihi bir yana bırakıyorum, güvenlik ve refah sırça köşklerinin yaşanan her küresel sıkıntıda çatladığını görüyoruz.

Türkiye gelişmiş ülke vatandaşlarının da sığınağı oldu. Dünyanın dört yanından gelenleri misafir ediyoruz''

Paylaş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.