SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bu olumsuz atmosferden kurtuluşun yegane yolu, yeniden öze dönmektir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Barışın ve huzurun simgesi olan İslam ve onun müntesipleri, ne hazindir ki günümüzde savaş, terör, kargaşa, yoksulluk ve geri kalmışlık gibi sorunlarla anılır hale gelmiştir. Bu olumsuz atmosferden kurtuluşun yegane yolu, yeniden öze dönmektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2022 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bu olumsuz atmosferden kurtuluşun yegane yolu, yeniden öze dönmektir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen 'Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası' tanıtım toplantısında konuştu.

Erbaş, 1-7 Ekim'in 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olduğunu hatırlatan, "Bu vesileyle her yıl cami ve din hizmetlerine dikkat çekme bağlamında pek çok etkinlikler yapıyoruz. Ayrıca insanlık tarihi açısından en büyük dönüm noktası olan ve tüm Müslümanları büyük bir heyecana ve sevince gark eden 'Mevlid-i Nebi' de bu sene 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'na denk gelmektedir. 7 Ekim Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece sevgili peygamberimizin doğumunu, dünyayı teşriflerini ifade eden 'Mevlid Kandili'dir" diye konuştu.

"İslam dünyası da yaşanan acılardan, travmalardan nasibini almakta"

Ali Erbaş, bu yıl 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusunun 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' olarak belirlendiğini söyledi.

Erbaş, dünyada yaşanan olumsuz olaylardan İslam dünyasının da nasibini aldığını kaydederek, "Bugün insanlığı çepeçevre kuşatan şiddet sarmalı, kalpleri hançerleyen merhametsizlikler, aklın ve idrakin alamayacağı güç gösterileri dünyayı zindana çevirmektedir. Üzülerek ifade etmeliyim ki belirsizliklerle dolu bu zorlu süreçte İslam dünyası da yaşanan acılardan, travmalardan nasibini almakta, ideoloji, mezhep ve benzeri ayrıştırıcı tartışmaların sebebiyet verdiği karmaşanın, kaosun içinde bocalamaktadır. Barışın ve huzurun simgesi olan İslam ve onun müntesipleri, ne hazindir ki günümüzde savaş, terör, kargaşa, yoksulluk ve geri kalmışlık gibi sorunlarla anılır hale gelmiştir. Bu olumsuz atmosferden kurtuluşun yegane yolu, yeniden öze dönmektir. Kur'an'ın övgüsüne mazhar olmuş Nebi'nin güzel ahlakını kuşanmaktır. Onun sünnetini hayat edinmektir. Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu üzere 'hayırlı ve örnek ümmet' olma sorumluluğunun gerektirdiği gibi yaşamaktır" diye konuştu.

"Hz. peygamberi örnek alan ümmeti de cami merkezli medeniyetler inşa etmişlerdir"

İdeal toplum oluşturmakta camilerin ve mescitlerin önemli olduğunu söyleyen Erbaş, "Hz. peygamber, mümin şahsiyetler yetiştirmek, İslam'ın rahmet mesajlarıyla ideal bir toplum inşa etmek için camiyi merkez olarak kullanmıştır. Hz. peygamberi örnek alan ümmeti de cami merkezli medeniyetler inşa etmişlerdir. Esasen bu tarihi hakikat, bizim hizmet anlayışımızın değişmez mihverine ve yeniden yükselişimizin en ideal çıkış noktasına işaret etmektedir" dedi.

Erbaş, şöyle konuştu:

"Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, peygamber efendimizin izinden giderek ve onun sünnetini rehber edinerek, yaşadığımız çağı İslam’ın rahmet mesajlarıyla buluşturmaktır. İnsanlık için hayırlı nesiller yetiştirmektir. Adalet ve merhametin, yardımlaşma ve paylaşmanın egemen olduğu bir dünya inşa etmektir. Bu ideale katkı sunması gayesiyle hafta boyunca etkinlikler yapacağız. Amacımız; peygamberimizi daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onun sevgisini canlı tutmaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.