SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “bizi bizden dinleyin” çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
EYT Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

soL TV’de Gökhan Kazbek’in sunduğu Ana Haber Bülteninin canlı yayın konuğu olan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EYT’lilere 20 yıldır bir çözüm planı sunulmadığını belirten Özüpak, seçim öncesi bir vaat değil icraat istediklerini kaydetti.

EYT’lilerin sütten ağzının yandığını söyleyen Özüpak, “İcraat yoksa biz de geçmiş olsun diyeceğiz” dedi.

Maliyet tartışmasının bir algı olduğunu savunan Özüpak, “Biz üzerimize düşeni yerine getirdik. Vergimizi, primimizi ödedik. Maç oynanırken kural değiştirildi. 137 ülkeye yardım yapılıyor, sığınmacılara hala yardım yapacağız deniyor. Bu bütçe bizim 15-20 yıllık maliyetimiz.” diye konuştu.

“Sandık gerçekten gerçeği gösterecek” diyen Özüpak, iktidar kanadının temsilcileriyle görüşmeler yapıldığını, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “bizi bizden dinleyin” çağrısı yaptıklarını söyledi.

EYT’lilerin umudunu kaybetmediği kaydeden Özüpak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi bizden dinlediğinde mağduriyetin daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

EYT’lilerin ortalama 50 yaşlarından olduğunu belirten Özüpak, 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı kanunla emekliye “yaşama, öl” dendiğini savundu. Emekliye maaş değil sosyal yardım verildiğini söyleyen Özüpak, “4.5-5 milyon kişiden söz ediyoruz. Aileleriyle birlikte 20 milyon kişi. Yanımızda olanın yanındayız. Haklarımıza sahip çıkacağız. Lütuf istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz.” dedi.

Özüpak, “Öyle bir an gelecek ki EYT’lilerle koskoca bir alanda haklarımızı aldığımı gün büyük bir kutlama yapacağız. Davullarla zurnalarla… O günü sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.