SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönül Boran Özüpak: EYT de biziz, ABO da biziz, staj da biziz, intibak da biziz

Staj ve çıraklık mağdurlarının İstanbul Kadıköy’de gerçekleştirdiği basın açıklamasına katıldığı için eleştirildiğini ve ağır sözlere maruz kaldığını ifade eden EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Gönül Boran Özüpak: EYT de biziz, ABO da biziz, staj da biziz, intibak da biziz

Staj Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (SSM) tarafından, bugün İstanbul Kadıköy’de, “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” sloganıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak da katıldı.

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Kadıköy’de toplanan kalabalık, “Stajyer burada Vedat Bilgin nerede”, “Bilgin istifa”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları attı

Gelişme sonrası Gönül Boran Özüpak ve Federasyona eleştirilerde bulunan bazı vatandaşlar, EYT mağduriyetinin henüz çözülmediğini ve federasyonun farklı alanlara enerji harcayarak gündemin değişmesine sebep olabileceğini, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in istifa edildiği bir ortamda federasyon yöneticilerinin bulunmasının ise siyasi bir hamle olarak algılanabileceğini savundu.

Söz konusu yorumların ardından EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, canlı yayında eleştirilere yanıt verdi.

Özüpak’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

‘EYT DE BİZİZ, ABO, STAJ, İNTİBAK DA BİZİZ’

“EYT de biziz dedik, Abo da biziz, staj da biziz, intibak da biziz dedik. Konuları itibarıyla mücadelenin içerisinde varız, biriz, her yerde olmaya devam edeceğiz dedik.

Bugün staj ve çırak mağdurlarının İstanbul Kadıköy’deki basın açıklamasına, hiçbir davet almadan ‘Ben olmak zorundayım, vicdanım el vermiyor’ diyerek katıldım.

‘KARAKTERİNİ MENFAATLERİNE DEĞİŞMİŞ OLANLAR’

Yalnız öyle bir topa tutulduk ki; ne hakaretler, ne hakaretler… Karakterini menfaatlerine değişmiş olanlar… Bu cümle gideceği yere muhakkak gidecektir. Biz öyle olmadık, Allah da böyleleriyle yol yürümekten uzak etsin. İsim vermeyeceğim. Twitter’da yazılıyor, paylaşımlarımın altına yazılıyor.

‘BİR GÜNAH KEÇİSİ ARANACAK YA…’

Atılan sloganlar, ‘Vedat Bilgin istifa’… Bir günah keçisi aranacak ya, bu işi birileri çözmüş ya… Yıllarca benim yanımda fotoğraf çektirebilmek için kıvranan bu şahıslar şimdi kalkmış sloganı, Federasyon oradaymış ya güya… Yazık diyorum.

‘NABIZ YOKLANIYORDU, 48- 50 YAŞ GELİYORDU, BİZ BU İŞİ YAPTIRTMADIK’

Arkadaşlar, şundan emin olun: Basına hep yansıtıldı ya 48- 50 yaş, 50-55 yaş. Kesinlikle geliyordu. O nabız yoklamasıyla biz gece gündüz sosyal medyada, ama muhalefet partisinin baskısıyla ama basının baskısıyla biz bu işi yaptırtmadık. Geri çevirttirdik.

‘MUHALEFET İKTİDARA GELİR, SÖZ VERDİKLERİ BİR KANUNU ÇIKARMAZLARSA ONLARA DA MUHALİF OLURUZ’

Aklını mantığını kullanamayan, bizi muhalif gibi gören… Neymiş, ‘Bu yasanın çıkmasını istemiyormuş, muhalefet partileri ile görüşüyormuş, dilimiz muhalifmiş…’ Yarın bir gün muhalefet partileri iktidara gelsin, söz verip bir kanunumuzu çıkarmasınlar, bakın o zaman onlara da nasıl muhalifiz. Biz bize karşı olanlara, muhalifliğimizi kim olursa olsun göstereceğiz. El pençe durup da ‘Ay çok teşekkür ederiz, ay var olun, ay iyi ki varsınız siz…’ ‘Hayır biz anayasal hakkımızı istiyoruz’ dedik. Biz lütuf istemiyoruz arkadaşlar.

‘SİZ KİME YAFTA VURMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ…’

Bugün Bağkurlular ‘prim günümüz eşitlensin’ diyorlar. Ben onların da yanında olduğum zaman, sizin yine hakaretlerinize mi maruz kalacağım. Olmayın o zaman sevgili arkadaşlar…

Biz salona girmeden, ‘Vedat Bilgin istifa’ naralarnı duyuyorduk ki, siz kime yafta vurmaya çalışıyorsunuz. Gönül Boran Özüpak’ı ağızlarına dolamışlar, varsa yoksa Gönül Boran… Hadi yapın bir miting, toplayın 2 milyon kişi. Ne diyeyim…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.