SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönül Boran Özüpak Halk TV'de konuştu: Bizim formülümüz tek!

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Halk TV ekranlarında konuk olduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Gönül Boran Özüpak Halk TV'de konuştu: Bizim formülümüz tek!

Halk TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına katılan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT sorunu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özüpak’ın açıklamaları şu şekilde:

Bu davanın çözümlenmesi için gayret gösterdik. Artık verdiğimiz mücadelenin meyvesini alacağımıza inanıyoruz ancak Çalışma Bakanımızın yaptığı açıklamalar net olmamakla birlikte bize de samimi gelmiyor. Basına bir sürü formül yansıdı. Gelinen noktada ser verilip sır verilmeyen tek formülle devam ediliyor. Bu formülü açıklasınlar. Gerçekten tastamam haklarımıza kavuşacak mıyız yoksa elmalı şekeri gösterip geri çekecek, bir kısma da ‘senin hakkını veriyorum’ diyecek, yeni bir mağduriyet mi ortaya çıkacak?

Bu sorunun çözümü için formül aramaya gerek yok. 8 Eylül 1999’da çıkan kanun maddesi bizim adımızı emeklilikte yaşa takılanlar olarak koydu. Tek formül bu maddenin iptali. Bu madde iptal edildiğinde 8 Eylül 1999 öncesi işe giren, 2-17 yıl arasında yaş haddine takılan arkadaşlarım kadınlar 20 yıl 5 bin erkekler 25 yıl 5 bin prim gününü dolduran bu şartlarda emekli oluyor.

Emekli maaşlarımız maalesef kuşa dönmüş durumda. Bugün en düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira. İktidar '4447 sayılı kanunu' biz çıkarmadık diyor. Evet ama bu iktidarla 20 yıldır yönetiliyoruz.

Yasa geçtiği takdirde hemen emekli olacak kişi sayısı 750 bin-1 milyon arası olacak.

Sayın Bakanımız Aydın’da staj mağduriyetinin de varlığını söyledi. Çalışma yaptıklarını söyledi. Geçen gün de 'bu ayrı bir konu. Gündemimiz yok' dedi. Seçim arifesinde gelinen süreçte oy mu kazanmaya çalışılıyor?

Emeklilikte yaşa takılanlar vaatte mi kalacak icraatta mı olacak? Bunu göreceğiz.

EYT mağduru biziz. Staj, çırakABO mağduru biziz. Bizi yok sayamazlar. Bu mücadeleyi yok sayamazlar. Bize yeniden mağduriyetler yaratılmaması mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir arkadaşımız bu söylenenlerden etkilenmiyor. Seçim yatırımı mı yapmak istiyorlar? Evet. Büyün siyasi partiler için bu seçim çok önemli ama bizim için de çok önemli. Biz yasanın neden ekim ayında gelmediğini de sormaya devam edeeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.