SON DAKİKA
Hava Durumu

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman'dan açıklama

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in staj sigortası mağdurları ile ilgili yaptığı açıklamaya değinerek, "Bakanımız katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada staj ve çıraklığın esasında eğitim olduğunu, sigortanın yatmadığını ve bu nedenle EYT kapsamında ele alınamayacağını belirtmiştir. Hala yürürlükte olan ve sayın bakanımızın da deyimiyle oldukça eski olan bu yasa emeği yok saymakta, genç yaşta çalışmak zorunda kalan veya bir mesleğe yönelen insanları resmen cezalandırmaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2022 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2022 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman'dan açıklama

Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, yaptığı yazılı açıklama ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in staj mağdurları ile ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi. 

“ŞİMDİ DEĞİŞEN NE OLMUŞTUR”

Salman, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde staj sigortası adı verilen ve başlı başına mağduriyet yaratan bu uygulamaya göre meslek lisesi ve üniversitelerde staj yapanlarla çıraklık okulunda okuyan öğrenciler aktif olarak çalıştıkları halde sigortalarının sadece meslek kazası ve hastalığı kısmı yatmakta olup, bu durum emekliliğe başlangıç sayılmamaktadır. Sayın bakanımızla 10 Ağustos 2022’de kendi makamında yaptığımız görüşmede bizzat kendileri sanayide çalışan bu insanların sigortalarının neden eksik yattığını anlamadığını, mevcut kanunun çocuk işçiliğini teşvik ettiğini belirtmiş ve bu konuda çalışacağını söylemişken, şimdi değişen ne olmuştur? Sayın çalışma bakanı bu gece yaptığı açıklamayla kendisinden olumlu bir haber bekleyen oldukça kalabalık bir mağdur grubunu ümitsizliğe sevk etmiştir. Çok değil bir hafta önce Aydın’da bir programda kendisine yöneltilen bir soru üzerine mevcut staj kanununun çok eski olduğunu, bu konuyla ilgili çalışıldığını bildiren ve konunun EYT kapsamında ele alınacağını söyleyen bakanımız bu gece katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada staj ve çıraklığın esasında eğitim olduğunu, sigortanın yatmadığını ve bu nedenle EYT kapsamında ele alınamayacağını belirtmiştir. Hala yürürlükte olan ve sayın bakanımızın da deyimiyle oldukça eski olan bu yasa emeği yok saymakta, genç yaşta çalışmak zorunda kalan veya bir mesleğe yönelen insanları resmen cezalandırmaktadır. Hükümetimizle defalarca bu konuyu görüşmüş olmamıza ve hatta ortada bir maliyet sorunu varsa borçlanarak onu da karşılamış olmamıza rağmen hala neden çözüm getirilmediğini biz anlayamıyoruz. Staj Sigortası Mağdurları Derneği, her zaman olduğu gibi yine bu sorunu çözecek girişimlerde bulunacaktır. Elbette demokrasilerde çareler tükenmez. Ancak bizler mevcut söylemin çok değil bir hafta içinde böylesine değişmesine ayak uydurmakta oldukça zorlanıyoruz. Derneğimiz ve mağdur kesim birbirine kenetlenmiş, demokratik hukuk devleti esasları çerçevesinde bu sorunu çözebilmek adına her türlü girişimi yapmaya azmetmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.