SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Barosu’nun makale ve şiir yarışmaları sonuçlandı

Bursa Barosu’nun şehit avukatlar Mehmet Cengiz Göral ve Özgür Aksoy anısına geleneksel olarak düzenlediği makale ve şiir yarışmaları sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2022 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2022 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bursa Barosu’nun makale ve şiir yarışmaları sonuçlandı

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, 1977 yılında katledilen Av. M. Cengiz Göral ve 2017 yılında üstlendiği dava nedeniyle meslek şehidi olan Av. Özgür Aksoy’un anılarını yaşatmak işin her yıl makale ve şiir yarışmaları düzenlediklerini, katılımın her yıl daha da arttığını söyledi. Cengiz Göral adına düzenlenen makale yarışmasının her zaman “Özgürlük, Demokrasi ve Adalet”, Özgür Aksoy adına düzenlenen şiir yarışmasının da “Özgürlük Ve Adalet Ve Aşk” temasıyla yapıldığını hatırlatarak “İki şehidimiz de kısa süren yaşamları boyunca demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan inançlarıyla özgür bir Türkiye için mücadele ettiler” dedi.

Av. M. Cengiz Göral Makale Yarışması’nın jürisi Av. Murat Güney, Av. Nazan Türkoğlu, Av. İsmail İşel, Gazeteci İhsan Bölük, Av. Okan Dursun, Av. Tayfun Gündoğdu, Av. Metin Öztosun ve Av. Nazlı Ceren Şendoğan;

Av. Özgür Aksoy Şiir Yarışması’nın jürisi de Av. Şeyda Çolakoğlu, Av. İlknur Erdem, Av. Samet Keser, Av. Murat Özdemir, Av. İzzet Boğa, Av. Pelin Yılmaz, Av. İsmail İşel, Av. Saygun Çelebi, Av. Şakir Çalışkan, Av. Buket Gülçin Özel, Av. Tekin Öztürk, Av. Tayfun Gündogdu’dan oluştu.

Değerlendirme sonucunda makale yarışmasının 1.’si “1876 Kanuni Esasi ve anayasa yargısı” başlıklı makalesiyle Kastamonu Barosu’ndan Av. Muhammed Enver Gökkılıç; 2.’si “Bir kutlu yürüyüş” başlıklı makalesiyle Ankara Barosu Stj. Av. Mustafa Gümüş; 3.’sü “Anayasa Mahkemesi’ne avukat üye seçimi” başlıklı makalesiyle Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Öykü Vural oldu.

Şiir yarışmasında ise 1. “Beyaz Cehennem” adlı şiiriyle Bursa Barosu’ndan Stj. Av. Serhat Çınar; 2. “Çöldeki Fidanlar” adlı şiiriyle Ankara Barosu’ndan Stj. Av. Şirin Taşyurt, 3. “Ağır Olacak Şairlerin Yükü” adlı şiiriyle Ankara Barosu’ndan Av. Zeynal Gül oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.