SON DAKİKA
Hava Durumu

130'dan fazla kadın hakları savunucusundan Amber Heard için destek mektubu

Önde gelen kadın hakları organizasyonları, feminist akademisyenler ve gazeteci Gloria Steinem gibi isimlerin aralarında bulunduğu 130’dan fazla imzacı, bu yıl eski eşi oyuncu Johnny Depp karşısındaki davayı kaybeden oyuncu Amber Heard’e destek olmak için bir açık mektup paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
130'dan fazla kadın hakları savunucusundan Amber Heard için destek mektubu

İlk olarak NBC News’un paylaştığı açık mektupta feminist gruplar, Aquaman oyuncusu Heard’e desteklerini sunarken, oyuncunun dava başladığından bu yana kamuoyundan gördüğü nefrete varan tepki kınandı. 

Kadın hakları savunucuları mektupta “Amber Heard’e yönelik bu tacizin çoğu yanlış bilgi, kadın düşmanlığı ve bir kadının ev içi şiddet ve cinsel saldırı suçlamalarıyla dahi eğlence için dalga geçilebilen para kazanılan sosyal medya ortamıyla körüklendi” ifadelerine yer verdi.

Mektupta, Heard’ün karşı karşıya kaldığı yanlış bilgi ortamı ve mağdur suçlayıcılığın şimdi başka mağdurlara karşı kulanıldığı belirtildi. 

Amber Heard, eski eşi Johnny Depp’in evlilikleri boyunca kendisine şiddet uyguladığını ve cinsel saldırıda bulunduğunu savunuyordu. Depp, Heard’e 2018 yılında yazdığı ve şiddeti ima ettiği bir makaleyle ilgili karalama davası açmıştı. 

ABD’de bu yıl görülen ve yedi hafta boyunca canlı yayınlanan dava boyunca Johnny Depp’in hayranları sosyal medyada Amber Heard’ü alay konusu hâline getirmişti.

Davanın sonunda mahkeme, Heard’ün Depp’i karaladığını kabul etmiş, Depp’e 15 milyon dolar tazminat verilmesine karar vermişti. Tazminat daha sonra 10 milyon dolara düşürüldü. 

Heard, dava sonrası yaptığı açıklamada verilen kararın “başka kadınlar için geldiği anlamla ilgili hayal kırıklığına uğradığını” söylemişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.