SON DAKİKA
Hava Durumu

Aleyna Tilki konseri iptal edildi

Çorum’un Osmancık Belediyesi, tartışmalara neden olan Aleyna Tilki konserinin iptal edildiğini duyurdu. Konserin iptal gerekçesi olarak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve dün sosyal medyada yapmış olduğu açıklaması olarak gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2022 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Aleyna Tilki konseri iptal edildi

Osmancık Belediyesi kurumsal sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemizce Osmancık Pirincinin tanıtımı amacıyla organize edilen 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında kültür ve sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, yerel etkinlikler, panayır ve ulusal konserlerle düzenlenmektedir.

Festival çerçevesinde ‘Halk Konseri’ ve ‘Gençlik Konseri’ olmak üzere iki ayrı konser planlanmıştır. Gençlerimizin önerisiyle Gençlik Konserine şarkıcı ‘Aleyna Tilki’ davet edilmiştir.

İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

‘ZİHNİYETLER ÇOK KORKUNÇ’

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki, LGBTİ+ ‘lara destek veren ünlülere katılmışLGBTİ+ karşıtı yürüyüşe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki göstermişti.

Ünlü şarkıcı, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“LBGTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı. Zihniyetler çok korkunç…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.