SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmenler Günü’ne özel konser 28 Kasım’da

Musikinin Sultanları Derneği, “Öğretmenler Günü”ne özel ‘Ustalara Saygı Konseri’ni 28 Kasım’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Öğretmenler Günü’ne özel konser 28 Kasım’da

Bursa’da 5 yıl önce faaliyete geçen Musikinin Sultanları Derneği, sosyal amaçlarla gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çekiyor. Huzurevlerinde ve cezaevlerinde düzenlediği konserlerle dikkat çeken Musikinin Sultanları Derneği, son etkinliğini 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleştirecek. 28 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 20:00’de Nilüfer Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki konser öncesi karma koronun faaliyetine bütün Bursa’yı davet eden Musikinin Sultanları Derneği Başkanı Hülya Dündar, “Konserimiz ücretsiz olacak” dedi.

Başkan Vekili Ahmet Şentürk ile dernek üyeleri Recep Karaca, Sibel Çakıroğlu ve Köksal Ladik’in açıklamalarına eşlik ettiği Başkan Hülya Dündar, yaklaşık 30 yıldır sanata hizmet ettiğini ifade ederek, “Musikinin Sultanları Derneği olarak cezaevlerinden huzurevlerine, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal amaçlı pek çok etkinliğe imza attık. Özellikle çocuklara yönelik projeleri çok önemsiyoruz” dedi.

KÜLTÜRÜN ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin kültür olduğunu, dolayısıyla tamamen gönüllülerden oluşan korolarla kültürel faaliyetlerde bulunmanın önemine işaret eden Dündar, düzenledikleri etkinlikleri dernek bütçesinden finanse ettiklerini anlattı. “Sosyal etkinliklerimizin devamı noktasında elbette dışarıdan verilecek desteğe ihtiyacımız var” diyen Başkan Dündar, “Bize gönül verecek, destek olacaklara şimdiden minnettarız. Ayrıca sanatsal faaliyetler içerisinde olmak, şarkılarımıza eşlik etmek isteyenleri derneğimize üye olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Şimdiye kadar her meslekten kursiyere Türk Sanat ve Türk halk müziği dersleri veren Başkan Dündar, Musikinin Sultanları Derneği’nin bünyesinde biri kadın diğeri karma iki koro bulunduğunu, önümüzdeki günlerde ise üçüncü bir koro kurmayı planladıklarını ifade ederek bu koronun da esnaf korosu olacağını belirtti.

BİR VEFA DUYGUSU

28 Kasım’daki konseri dernek olarak önemsediklerini belirten Dernek Başkanı Hülya Dündar, “Konserimiz ücretsiz olacak. Zeki Müren’den Avni Anıl’a, büyük ustaları hem yeni kuşaklara tanıtmak, hem de onların eserlerini seslendirerek bir vefa duygusu yaşatmak istiyoruz. Bu konser, 10’u saz, 35’i ses sanatçısı olmak üzere 45 kişilik bir koronun konseri olacak. Konserimize herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.