SON DAKİKA
Hava Durumu

Anne sütü bebekler için hayati önemde

Doruk Yıldırım Hastanesi, 1- 7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla organize ettiği etkinlikler kapsamında hastaneye gelen anneleri ve kadınları anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Anne sütü bebekler için hayati önemde

Emzirmenin faydaları ve anne sütünün bebeklerin gelişimindeki rolüne dikkat çeken etkinlikler düzenleyen Doruk Hastaneleri ve Doruk Yıldırım Hastanesi yönetimi, kurduğu stantta hastaneye gelen anne ve kadınlara çeşitli hediyeler vererek, anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Stantta bilgilendirmede bulunan ve anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Bursa Yıldırım Doruk Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Mustafa Konur, “Anne sütü bebekler için hayati önemde, özellikle ilk 6 ay hem bebekler hem de annelerin sağlığı faydalıdır. Bebekleri gelecekteki hastalıklardan, kanserlerden, diş çürüklerinden ve alerjik hastalıklardan korunmasını sağlıyor. Bebeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan anne sütünün ilk 6 ay sonrasında da 2 yaşına kadar devam etmesini öneriyoruz. Bunun yanında emzirme anne ve bebekler arasında güvenli bağların oluşmasına katkı yapıyor. Emzirme aynı zamanda kadınların da bazı kanser türlerine karşı korunmasını da sağlıyor. Doruk Hastaneleri ve Doruk Yıldırım Hastanesi olarak anne sütünün önemine dikkat çekecek birçok etkinliği organize etmeyi önemsiyoruz. Çünkü sağlıklı bir neslin yetişmesindeki ilk adımın annelerden başladığını biliyoruz. İlerde de bizim karşımıza çıkabilecek birçok hastalığa karşı koruma sağlayarak işimizi kolaylaştıran anne sütünden çocuklarımızın yeterince beslenmesi gerektiği inancındayız. Lütfen bebeklerimizi bu mucizeden mahrum bırakmayalım” dedi.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.