SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Kızılay Bursa’dan kan bağışı çağrısı

Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ‘Kan Bağışı Haftası’ sebebiyle yaptığı çağrıda, “Pandemi ve Ramazan ayı ile birlikte kan bağışlarında ve stoklarında ciddi derecede azalmalar oldu. Bu azalmalar telafi edilemeyecek azalmalar değil. Kan bağışı yaparak ve kan bağışına herkesi teşvik ederek bu eksikliği gidermeliyiz. Şunu unutmamalıyız ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışı toplumsal bir sorumluluktur. dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Türk Kızılay Bursa’dan kan bağışı çağrısı

Kan bağışının toplumsal bir sorumluluk olduğunu hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl ülkemizde 6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Kan Bağışı Haftası’ vesilesiyle Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç Bursalılara kan bağışı çağrısında bulundu.

“1 ÜNİTE KAN 3 KİŞİNİN HAYATINI KURTARABİLİR”

Türk Kızılay’ının Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla topladığı kanları hastanelere dağıtarak önemli bir sorumluluk üstlendiğinin altını çizen Başkan Tutanç, “Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü sadece kan bağışı değil; immün plazma bağışı, aferez bağışı ve kök hücre bağışı ile de ciddi derecede sağlık hizmetlerine katkı sağlıyor. Türk Kızılay’a gönüllü olarak bağışlanmış olan kanlar laboratuvar testlerinden geçiriliyor. Eşzamanlı olarak 3 bileşene ayrılarak uygun koşullarda saklanıyor. Kullanıma hazır olan kan bileşenleri ardından hastanelere transfer ediliyor. Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak özellikle kan bağışı konusunda örnek oluyoruz. 18-65 yaş arasındaki 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışında bulunabilir. Bir kişinin verdiği 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarabilir. Pandemi ve Ramazan ayı ile birlikte kan bağışlarında ve stoklarında ciddi derecede azalmalar oldu. Bu azalmalar telafi edilemeyecek azalmalar değil. Kan bağışı yaparak ve kan bağışına herkesi teşvik ederek bu eksikliği gidermeliyiz. Şunu unutmamalıyız ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışı toplumsal bir sorumluluktur.” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.