SON DAKİKA
Hava Durumu

Bülent Arınç’tan Canan Kaftancıoğlu paylaşımı

CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. AK Partinin kurucularından Bülent Arınç, bir paylaşımda bulunarak “Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bülent Arınç’tan Canan Kaftancıoğlu paylaşımı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından çıkan tartışmalara AK Parti’nin kurucu isimlerinden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da dahil oldu.

ARINÇ’TAN KAFTANCIOĞLU PAYLAŞIMI

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ifade özgürlüğünün kısıtlanamayacağını belirten Arınç, şu ifadeleri kullandı:

“Yasama ve yürütmenin yanında üçüncü erk olarak yer alan yargının en temel görevi; hiçbir tesir altında kalmadan, bağımsızlık ve tarafsızlık prensibine yaslanarak, milletimizin vicdan terazisine uygun kararlara imza atarak adaleti hayata geçirmektir.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASAMIZ TARAFINDAN GÜVENCE ALTINA ALINMIŞTIR”

İfade özgürlüğü; Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve anayasamız tarafından güvence altına alınmıştır. Demokrasinin tekamülü ve bir toplumun olgunlaşması ancak bu hürriyete gösterdiği saygı ve hoşgörü oranında mümkündür. Beyan edilen fikirler beyan eden kişinin dışındaki toplumsal kesimlerin, siyasi iradenin hoşuna gitmese dahi ifade özgürlüğünün kısıtlanamayacağı da geçmişteki birçok AİHM, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarıyla içtihat haline gelmiştir.

“DÜNÜN MAĞDURLARI YAŞANAN HUKUKSUZLUKLARA GÖZÜNÜ YUMUYOR”

Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır. Milletimizin ivedilikle ihtiyaç duyduğu şey; adaletin günlük siyasi çekişmelere konu edilmesinden kurtarılarak yeniden sağlam temellere oturtulmasıdır. Eğer ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.