SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li vekil kürsüde çekiçle telefonunu kırdı

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu’nda 'sansür yasası teklifi' görüşmesinde söz alarak, kürsüde çekiçle telefonunu kırdı ve gençlere “Eğer buradaki yasa Meclis’ten geçerse, bu telefon artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır” diye seslendi. Erbay, çekiçle kırdığı telefonu yere attı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
CHP’li vekil kürsüde çekiçle telefonunu kırdı

İnternet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor. CHP'li Erbay teklifi protesto ederken elindeki çekiçle telefonunu kırdı.

“Bu yasa gençleri çok ilgilendiriyor. Ben buradan 15-16-17 yaşında ve özellikle 2023'te Türkiye'nin kaderini belirleyecek, 18-19-20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum.

İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Tek özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz.

Bugün 12 Ekim. Eğer buradaki yasa Meclis'ten geçerse, bu telefon (elindeki çekiçle telefonu kırarak) artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran'da o genç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.