SON DAKİKA
Hava Durumu

Meral Akşener’den EYT açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den EYT açıklaması geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Meral Akşener’den EYT açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman’da esnaf ziyaretleri yaptı.

Esnafı dükkanlarının Türkiye’nin özeti olduğunu söyleyen Akşener, “Eğer o dükkanların içindeki hayatların dertlerini duyar ise, biraz evvel buraya gelirken Çumra’da durduruldum. Bir besici kardeşim ağlayarak dedi ki ‘anaları kesmeye gönderiyoruz.’ Yani gebe inekleri kesmeye gönderdiğini söylüyor. Ayıptır be günahtır. Diyor ki ‘hiçbir destek olmadı ama buna karşılık o zamlar neticesinde bir lira zam geldiyse 30 lira yeme gelen zam sebebiyle ben bizim gibiler anaları yani gebe inekleri kesime gönderiyoruz.’ Bunu duyduğunuz zaman çözmek zorundasınız.” dedi.

Akşener, şöyle devam etti:

“Çözmek zor iş. O zaman Türk Telekom’un 24 milyar lirasını Haririlerin cebine koyamazsınız. EYT’lilerin meselesini çözmek zorunda kalırsınız. Atanamayan öğretmenlerin derdiniz çözmek zorunda kalırsınız. Buğdayına ekme ayında yani ilk başta ekildiği zaman gübre atamayan çiftçimizin ‘bari nisan da atalım, bize destek olsun’ dediği gübreyi ücretsiz çiftçinin eline vermek zorunda kalırsınız. Ama o zaman beş müteahhidinizin vergisini silemezsiniz. Bir ağızda silinen verginin karşılığı o gübrenin bedava çiftçiye verilmesi demektir. Hariri’nin cebine konulan 24 milyar lira ile bir yıl boyunca 15 milyon 100 bin ilkokuldan lise sona kadar olan öğrencilerimize sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verirsiniz. Ama o çocukları biliyor musunuz? Okula aç giden öğrencilerimiz, çocuklarımız var bizim.”

“ASGARİ ÜCRETTE YENİ ZAMLARA GÖRE GÜNCELLENMELİDİR”

“Eğer siz, sizin o dükkanların içindeki hayatları dinlerseniz o hayatların dertlerine çözüm üretmek zorunda kalırsınız. Emekliyi söyleye söyleye 2 bin 500’e getirdiler. Halbuki emekli maaşının en düşüğü asgari ücret kadar olmalıdır. Asgari ücrette yeni zamlara göre güncellenmelidir. Siz bu ülkenin en önemli, kıymetli insanlarını; gençlerini ve emeklilerini açlığa, yokluğa, umutsuzluğa mahküm ederseniz o 500 milyon dolarlık uçaklarda gezmeniz haramdır haram. Kul hakkıdır, kul hakkı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.