SON DAKİKA
Hava Durumu

Süper Lig'de hakem kavgası

Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Olaylı maçın ardından üç büyükler sosyal medyada birbirine girdi. Karşılıklı göndermeler ve açıklamalar peş peşe geldi. İşte Adana Demirspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlar ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş cephesinden gelen karşılıklı açıklamalar...

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 07:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Süper Lig'de hakem kavgası

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Adana Demirspor'la 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda hakem Ali Palabıyık'a tepki gösteren Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus kırmızı kart gördü. Bu sonuçla zirve yarışında yara alan sarı lacivertlilerle lider Galatasaray arasındaki puan farkı 6'ya çıktı.

Adana Demirspor'un golünü 84. dakikada penaltından Cherif Ndiaye, Fenerbahçe'nin golünü ise 88. dakikada Enner Valencia kaydetti. 

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 2

Hakem Ali Palabıyık'ın yönettiği karşılaşmada Fenerbahçe'nin iptal edilen golü ve penaltı beklediği 3 pozisyon tartışmaları beraberinde getirdi. 

Mücadelenin 14. dakikasında Mert Hakan Yandaş'ın attığı gol, VAR'dan gelen uyarı sonrası iptal edilmişti. 

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 3

"KARİYERİMDE BÖYLE BİR HAKEM YÖNETİMİ GÖRMEDİM"

Sarı lacivertlilerin 2 puan bıraktığı maçtan sonra Ali Palabıyık'a yaptığı itirazın ardından kırmızı kart gören teknik direktör Jorge Jesus, "Kariyerimde böyle bir hakem yönetimi görmedim" dedi.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 4

Jesus, "Hakem kararlarında adalet yoktu. İki net penaltımız vardı. O pozisyonlarda VAR'dan maçın hakemine yardım edilebilirdi. Görmediklerini düşünmüyorum, devreye girmek istemediler. Normal bir hakem yönetimi olsaydı o maçı kazanırdık. Türkiye'ye geldiğimden beri hakemler hakkında hiç konuşmadım. Ancak Adana Demirspor maçında yaşananlar bizim için fazlaydı. Yıllardır bu işi yapıyorum ama bir takımın saha içerisinde bu kadar mağdur edildiğini görmemiştim. Bu yüzden maç bitince hakemin yanına gidip saygı çerçevesi içinde itiraz ettim. Miha Zajc'a yapılan faul hakkında görüşümü söyledim." dedi.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 5

FENERBAHÇE'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Maçın ardından Fenerbahçe yönetimi, başkan Ali Koç liderliğinde olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Fenerbahçe Yönetimi, TFF'ye gitme kararı aldı.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 6

FENERBAHÇE'DEN "BÖYLE BİTMEYECEK" PAYLAŞIMI

Toplantının yapıldığı sırada Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından 'düdük asma' paylaşımı geldi. 

Paylaşımda "Ofsaytımsı, elimsilerin altında kalacaksınız! Böyle bitmeyecek!" ifadeleri yer aldı.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 7

"ACİLEN 'YABANCI VAR' HAKEMLERİ GETİRİLMELİ"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Başkan Vekili Erol Bilecik, Genel Sekreter Burak Kızılhan ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ketenci ile Özgür Özaktaç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki merkezinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi.

Koç, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Türk hakemleriyle bu işin gitmeyeceği apaçık ortada. Ali Palabıyık bir daha maç alır, almaz. Onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; o arkadaş bir daha bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. Yabancı hakeme en çok ben karşıyken, artık bunu düşünecek hale geldim. En azından VAR hakemlerinin yabancı olmasını önerdik." diye konuştu.

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 8

FENERBAHÇE'DEN "ATİLLA KARAOĞLAN" PAYLAŞIMI

Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak Fenerbahçe - Konyaspor maçına Atilla Karaoğlan'ın atanmasının ardından Fenerbahçe Kulübü'nden sosyal medyadan videolu bir paylaşım geldi.

Videoda, Atilla Karaoğlan'ın Gaziantep FK - Beşiktaş maçında yayınlanan VAR konuşmaları yer aldı.

Paylaşımda, "6 Şubat Pazartesi günü, evimizde Konyaspor ile oynayacağımız karşılaşmaya Atilla Karaoğlan atandı..." ifadeleri yer aldı.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 9

BEŞİKTAŞ'TAN EZELİ RAKİPLERİNE GÖNDERME

Bunun üzerine Beşiktaş, Fenerbahçe'nin yaptığı Atilla Karaoğlan paylaşımı üzerine ezeli rakiplerine göndermede bulundu.

Beşiktaş Kulübü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "25.12.2022 tarihinde Gaziantep FK ile oynadığımız maçın hakemini, haklı kararında dik durmasına rağmen kendi maçı öncesi algı yaratmak amaçlı kullananlara önerimiz, önlerindeki maça çıkıp şerefiyle hakkıyla mücadele etmeleridir." denildi.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 10

GALATASARAY'DAN FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A GÖNDERME

Beşiktaş'ın paylaşımı sonrası Galatasaray da tartışmalara dahil oldu. Sarı kırmızılı kulüpten Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yanıt geldi.

Sarı kırmızılıların Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Başarısızlıklarını örtmek için abuklayanlar var... Lütfen onlara karşı kulaklığımızı takalım ve sadece hedefimize odaklanalım!" denildi.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 11

"BANA DOKUNMAZSAN SORUN YOK"

Üç büyükler arasındaki tartışma karşılıklı atışmalar ve göndermelerle sürerken, Beşiktaş'tan Galatasaray'a yanıt gecikmedi. Siyah beyazlı kulüpten, "Olmayan penaltılar ve yanlış hakem kararlarıyla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray Spor Kulübü’nün de dün bağırıp, bugün hakemlerin lehlerine verdikleri kararlara susması ve aynı şekilde ligin başında hakemlerin verdikleri destekle mutlu olan ama bugün ise hakem hatalarından dert yanan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamaları, "Bana dokunmazsan sorun yok ama dokunursan sorun var" mantığının ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 12

"DÜŞMAN DEĞİL, RAKİBİZ"

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yaptığı açıklamaların ardından sosyal medya hesabından ve sitesinden yeni bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü olarak 'bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet' arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini bir kez daha belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

"Hepimiz zaman zaman, kulüplerimize olan sevgimiz yüzünden objektif bakış açımızı kaybediyor ve oluşan gerginliklerin bir parçası oluyoruz. Bu gerginlikler üzerinden köpürtülmeye çalışılan düşmanlık ne futbolumuzun marka değerine ne de içinde yaşadığımız toplumun özünde olan barış ve kardeşlik duygusuna katkı sağlıyor.

Başta “ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimiz” olmak üzere, Türk futbolunun tüm paydaşlarını bu sorumluluk ve bilinçle, adalet için olan bu mücadelede bir araya gelmeye davet ediyoruz.

Gelin, tarafsızlığı ve adaleti birlikte sağlayalım, kutuplaşmayı ve düşmanlıkları birlikte önleyelim."

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 13

Beşiktaş, Galatasaray'ın "Gelin, tarafsızlığı ve adaleti birlikte sağlayalım, kutuplaşmayı ve düşmanlıkları birlikte önleyelim." paylaşımına yanıt verdi.

Siyah beyazlı kulüp, "Biz zamanında da susmadık ama adaleti herkes için istedik. Sesi çıkan olmamıştı. Adalet gün gelir herkese lazım olur. Haksızlığa zamanında karşı çıkmazsan sana lazım olduğunda da adalet isteyemezsin." ifadelerine yer verdi.

Süper Lig'de hakem kavgası: Üç büyükler birbirine girdi - 14

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Jorge Jesus'un PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.