SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın ‘en çok nefret ettiği’ mobil uygulamaları belli oldu

Farklı ihtiyaçlara hitap eden ve farklı özellikleri bulunan yüz binlerce mobil uygulama bir yana ElectronicsHub bir araştırma yapmaya karar verdi. Bu araştırmaya göre ülkelerin nefret ettikleri mobil uygulamaların bir listesi çıkartıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2022 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2022 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Dünyanın ‘en çok nefret ettiği’ mobil uygulamaları belli oldu

Cumhuriyet’in haberine göre genel olarak listeye bakıldığında ülkeler bazında en çok nefret edilen uygulamalardan biri: Roblox. Dünyanın dört bir yanından atılan olumsuz tweetleri referans alan şirket, ikinci sırada flörtleşme uygulaması Hinge’in olduğunu belirtiyor. Bir diğer arkadaşlık uygulaması olan Tinder da en nefret edilen uygulamalardan biri.

En nefret dolu tweetleri alan içerik izleme platformu Disney+ oldu. Rusya, Çin, Paraguay ve Güney Afrika’nın da dahil olduğu 18 ülkede en fazla olumsuz tweet atılan platform oldu. Netflix, pek çok konuda eleştirilse de söz konusu listede yer almıyor.

Diğer bir yandan her yere el atan Meta’ya bağlı uygulamalardan yalnızca biri olan Facebook Messenger da 30 ülkede en çok eleştirilen uygulama oldu. Ülkeler bazında bakıldığında Avrupa’da en çok nefret edilen mobil uygulama Reddit oldu. Polonya, Slovakya, Ukrayna, Macaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Hırvatistan gibi toplamda 31 ülkede Reddit hakkında olumsuz tweetler atılmış durumda.

Kanada’da ve ABD’nin tamamını kapsayacak şekilde Twitter en çok nefret edilen uygulama oldu. Güney Amerika’ya inildikçe, Snapchat ve Reddit hakkında en olumsuz paylaşımlar yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.