SON DAKİKA
Hava Durumu

George Soros Tesla hissesi ile gündemde

George Soros en çok takip edilen yatırımcılar içerisinde yer alıyor. Kendisi bu aralar özellikle Tesla hisselerine yoğunlaştı. Konuyla ilgili ortaya çıkan detaylara baktığımızda toplamda 20 milyon dolarlık Tesla hissesine sahip olduğunu görüyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2022 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
George Soros Tesla hissesi ile gündemde

Bu yılın erken tarihlerinde George Soros yaklaşık olarak 1,26 milyon dolarlık General Motors hissesi sattı. Bu hisseleri satmasının hemen ardından nereye doğru yöneleceği büyük bir merak konusuydu. Sonunda kendisi seçimini yaptı. Tesla hisselerini alarak hisse fiyatının yükselmesine neden oldu.

Elon Musk Tesla markasına büyük bir önem veriyor. Birçok yeni alanda yatırımları olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Tesla daha çok büyük bir ekosistem kurmaya çalışıyor. Böylece herkesi bu ekosistemin içerisine yerleştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda çeşitli güneş paneli sistemleri üretiyor.

Neredeyse bütün devletlerin elektrikli araçlara yönelik bazı politikalar belirlediğini görüyoruz. Küresel ısınma ile savaşmak için elektrikli araçlara çok büyük bir önem gösteriliyor. Tesla bunlardan en fazla yararlanan şirketler içerisinde yer alıyor. Elektrikli araçlara yönelim arttıkça şirketin hisse değeri daha fazla yükseliyor.

George Soros muhtemelen bu şirketin gelecekte çok daha fazla değerli olacağını düşünüyor. İşte tam da bu nedenle yeni yatırımlarını buraya yönlendirmiş gibi görünüyor. Mesela Avrupa Birliği 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli araçlara yönelecek. George Soros Tesla hissesi alması boşuna değil.

ABD tarafından da kabul edilen Paris iklim anlaşması Tesla gibi markaların daha fazla yükselmesini sağlıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.