SON DAKİKA
Hava Durumu

Şanghay İşbirliği Örgütü

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2022 17:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2022 17:23

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı

Sayın Hulusi Akar, Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Mevlüt Çavuşoğlu.

Kabinenin en çalışkan, en başarılı bakanları.

Terörle mücadelede gerek yurt içi ve gerekse yurt dışındaki başarılı operasyonlar ve siyasi dik duruş, neredeyse terörü bitme noktasına getirmiştir.

Dış politikada ise, Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli'nin dik duruşu ve destekleriyle, Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun başarılı çalışmalarını görmek ve takdir etmek gerekir.

Hatta Cumhurbaşkanının, inanılmaz enerjisiyle çalışmalara bizzat katılması ülkemiz için önemlidir ve dünyada, biraz da kıskançlıkla izlenmektedir.

***

AB, yaklaşan kış günleriyle birlikte enerji ve gıda krizi tehlikesiyle uğraşırken, Türkiye Balkanlarda önemli bir hamle yapıyor. Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan üç günlük gezide, gerek ekonomik ve gerekse ikili ilişkilerde başarılı sonuçlar elde ediyor.

Hemen ardından, bir Nato üyesi olarak davet edildiği Şanghay İşbirliği Örgütünün toplantılarına katılarak, ABD'nin birinci ve ikinci düşman diye nitelediği Rusya ve Çin ile görüşmeler yapıyor.

Ardından da BM Genel Kuruluna katılacak.

Tek kutuplu dünya sistemine alternatif olan Şanghay İşbirliği Örgütünü, ABD'nin ve AB'nin başında, adeta Demokles'in Kılıcı gibi tutuyor.

Türk Devletleri Teşkilatının kurulması da, ABD ve AB'yi ayrıca rahatsız etmiştir.

Cumhuriyet tarihimizde bu denli yoğun, dik duruşlu ve başarılı bir dış politika dönemi yaşanmamıştır.

***

Çevremiz ateş çemberinde,

Birbirleriyle düşman olan ülkeler, konu Türkiye olunca anında birleşiyorlar.

Bunlar yaşanırken, alternatif sunamayan muhalefet ise sadece eleştiriyor.

Doğu'da, İranlı bir milletvekili, "Ermenistan’a saldıran Azerbaycan’ın ağzına bir tokat atıp Türkiye'ye haddini bildirmeliyiz" diyebiliyor.

Batı'da, hadsiz ve şımarık Yunanistan’ın tahrikleri artarak devam ediyor, gerçi Yunan muhalefeti Türkiye ile ilişkilerin bozulmasından rahatsızlar.

Şu gerçeği de göz ardı etmemek lazım; "Acaba Türkiye bir şekilde dışlanıp, Nato'nun doğu sınırını Yunanistan ve yoğun biçimde silahlandırılan Ege adalarıyla yeniden mi oluşturuyorlar." Yoksa Yunanistan bu cüreti gösteremez, gelişmeler incelenip iyi analiz edilmelidir.

İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan 13 maddelik terörle mücadele anlaşmasında bugüne dek hiç bir gelişme olmadı. Türkiye bu şartlar altında bu iki ülkenin Nato üyeliğini onaylamayacağını açıkladı

Güney'de, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma gayreti içinde olan ve kahramanca mücadele eden silahlı kuvvetlerimiz ve istihbarat teşkilatımız, her fırsatta bölgeyi asıl karıştıran ABD ve Rusya güçleriyle karşılaşmaktadır.

Kuzey'de, Ukrayna ve Rusya savaşı halen devam etmekte, yansımaları başta AB ülkeleri olmak üzere herkesi ürkütmektedir.

Tüm bu gelişmeleri yakından takip edip doğru yöneten, başta Sayın Çavuşoğlu olmak üzere tüm Dışişleri teşkilatımızı kutluyorum.

SÖZ:  Her güzel eser; Sabır, Tekrar ve İstikrar ister.           

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.