EYT'de kapsam ne olacak?

Kabine Toplantısı’nın ardından EYT son durum yeniden gündeme geldi. Düzenlemeye ilişkin olarak ‘Çözüm aşamasına geldik’ ifadelerini kullanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj süresinin emeklilik kapsamına alınacağını belirtti. İşte, 2022 EYT’nin çıkacağı tarih ve kapsamı hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2022 14:39
https://www.sozbursa.com

EYT’de çalışmanın teknik olarak bittiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin kapsamının genişlediğini ifade etti. Staj sigortası ile çalışma hayatına atılan sigortalılar da kapsama dahil edildi. Düzenlemeyi bekleyen 1 milyonu aşkın vatandaş “EYT ne zaman çıkacak, son durum ne ve kimleri kapsayacak?” sorusuna yanıt arıyor. İşte, 2022 EYT son durum…

VEDAT BİLGİN’DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmaya ilişkin, “Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

”ARALIK AYINDA KAMUOYUNA DUYURULACAK”

EYT konusundaki bir soru üzerine de Bilgin, “Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanı’mıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz.” ifadesini kullandı.

KAPSAM GENİŞLİYOR: STAJ SİGORTASIYLA BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLECEK!

Staj sigortasına ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir.” ifadelerini kullandı.