Ekrem Açıkel’den EYT’lilere uyarı: Henüz bir formül yok

Gazeteci Ekrem Açıkel, emeklilikte yaşa takılan vatandaşları yanlış haberlere karşı uyararak, “Henüz bir formül yok’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2022 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2022 07:52
https://www.sozbursa.com

EYT mağduriyetini gündemde tutmak için büyük gayret gösteren gazeteci Ekrem Açıkel, TGRT Ana Haber’de EYT’lileri yanlış haberler konusunda uyardı.

Açıkel, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Öğle saatlerinde editörüm dedi ki: Bütün etrafta görüyorum, ‘EYT’de formül belli oldu.’ Haberi bu akşam yapalım. Yapalım ama bir araştıralım. Bir baktık ki; kusura bakmayın o cümleyi kuracağım: O haber yalan… Yalan haber çıktı.

Bu konularda her şeyden bihaber olan, bir parça da bu konularda kaygılı olan, evhamlanan dünya kadar kaderdeşim oldu.

Yahu neresini düzeltelim bunun? Zaten Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na bağlı olanların emeklilik şartını, EYT formülü diye getirip burnumuza dayıyorsunuz. Yalan haber ve insanların umutlarıyla oynuyorsunuz.

Henüz bir formül yok.

8 Eylül 1999’dan önce SGK, SSK’ya giriş kaydınız varsa siz EYT’lisiniz. Ve haklarınız o tarihten önce neyse bunların size teslim edilmesi, emeklilik haklarınızın verilmesi; temel formüldür, tek formüldür, vazgeçilmez formüldür.

Yoksa, prim sayısı, gün sayısı, yaş ile oynarsanız bakın ne oluyor: EYTYYT oluyorsunuz. Emeklilikte yaşa takılıp yeniden yaşa takılanlar. Ya da EYTPT.. O ne ola ki: Emeklilikte yaşa takılıp prime takılanlar… Bir daha bizi prime de takmayın, Allah aşkına.

???? EYT nedir, ne değildir? EYT formül haberlerine dikkat! EYT ile ilgili yalan haberler nasıl uçtu? #birzamanlar etiketi ile yazın, canlı yayında okunsunEkrem Açıkel ile TGRT Ana Haber | @ekremacikel pic.twitter.com/aVyOTYYXTz

— TGRT HABER (@tgrthabertv) September 2, 2022