Kılıçdaroğlu: Düşük gelirli ailelere 5 bin 500 lira aylık bağlayacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde hayata geçirecekleri Aile Destekleri Sigortası'yla düşük gelirli ailelere 1100 lira ile 5500 lira arasında maaş bağlayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2022 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 17:27
https://www.sozbursa.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde hayata geçirecekleri Aile Destekleri Sigortası'yla düşük gelirli ailelere 1100 lira ile 5500 lira arasında maaş bağlayacaklarını söyledi.

Ekonomi muhabirleriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün sosyal yardımları tek çatı altında toplayarak, yoksulluğu kader olmaktan çıkaracaklarını söyledi.

Yoksullukla mücadelenin esas amacının, toplumun tüm fertlerini yoksulluk sınırı üzerine taşımak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde bu amaçla Aile Destekleri Sigortası'nı hayata geçireceklerini söyledi.

Söz konusu sistemden yararlanacak ailelerin herhangi bir prim ödemeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, paranın ise ailede kadının adına açılacak hesaba yatırılacağını ifade etti.

GELİRİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLAN AİLELER YARARLANABİLECEK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde başlatacakları Aile Destekleri Sigortası’nın tanıtımını İstanbul’da düzenlenen bir toplantıyla yaptı.

Sosyal yardımlara bu yıl bütçeden ayrılan miktarın 66 milyar lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim amacımız bu miktarı 97 milyar liraya çıkarmak. Aile Destekleri Sigortası’yla geliri asgari ücretin altındaki veya hiç geliri olmayan aileler için 57 bin tür belirledik. Verilecek yardım miktarı 1.100-5.500 lira olacak” dedi.

SOSYAL YARDIMLARIN PAYI 3 KATINA ÇIKARTILACAK

Şu anda sosyal yardımların bütçedeki payının yüzde 4 olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bunu yüzde 12’ye çıkaracaklarını söyledi. Sözünü ettikleri sigortanın, 1971 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) kabul ettiği 9 sigorta dalından biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu “Ancak bu sigorta 51 yıldır uygulanmıyordu. Biz iktidara geldiğimizde bu sigortayı uygulamaya koyacağız. Sorun yoksulluğu bitirmek değil istismar etmek. Biz buna son vereceğiz” vaadinde bulundu.