SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an Kursları açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yayınladığı yazılı açıklamayla Kur'an Kursları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an Kursları açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından "Belediyeler Halk Eğitim Merkezleri'ndeki Kur'an Kursları'nı kapatıyor" iddialarına dair açıklamada bulundu.

Belediye'nin açıklaması şöyle;

222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde, 11.04.2018 Tarih ve 30388 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Yönetmeliği kapsamında; hayat boyu öğrenme faaliyetleri "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesinde yürütülmektedir. "Halk Eğitim Merkezleri"nin faaliyetlerini denetlemek ve denetim sonuçlarını değerlendirmek Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir. Ayrıca bu merkezlerde bir eğitim-öğretim yılı boyunca açılacak kurslar Valilikler tarafından Bakanlığa iletilmektedir.

Bu kapsamda; "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesinde faaliyet gösteren "Kur'an Kursları"nı açma ve kapama yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin görev, yetki ve sorumluluk alanında değildir.

Bazı dijital mecralarda yayımlanan "Belediyeler Halk Eğitim Merkezleri'ndeki Kur'an Kursları'nı kapatıyor" şeklinde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.