SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da öğrenciler 'kalite ordusu' için yetişiyor

Kalite Birliği ve Uludağ Koleji işbirliğinde düzenlenen "Temel Kalite Dersi" eğitimlerine katılan öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bursa'da öğrenciler 'kalite ordusu' için yetişiyor

Uludağ Koleji ev sahipliğinde organize edilen sertifika törenine; Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aydın, TSE Bursa Bölge Müdürü Mehmet Hüsrev, KALBİR Başkanı Mustafa Karaman, Kalite Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok  ve Uludağ Koleji öğretmenleri ile öğrencileri katıldı.

14 hafta devam eden "Temel Kalite Dersi" eğitimlerinin sertifika töreninde konuşan KALBİR Başkanı Mustafa Karaman, “Kaliteyi biz anlatmalıyız, genç neslimize kaliteyi öğretmeliyiz diyerek çıktığımız yolculuğumuza devam ediyoruz. Bu duygu düşüncelerle ve hedefimizle 14 hafta boyunca genç kardeşlerimize, öğrencilerimize temiz kalite dersini verdik. Bunun akabinde okul yönetimi ile kurulan komisyon dahilinde dersleri başarıyla bitiren öğrencilerimize sertifikalarını veriyoruz. Arzu ediyoruz ki Türkiye'de bir gün okullarda, özellikle de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gençlerimize kalite dersinin verilmesi ve temiz kaliteyi, temiz dimağlarını yerleştiren öğrencilerimizin bu ülkenin geleceğine mühür vursunlar. Bu noktadaki inancımızda asla vazgeçmedik, çünkü biz temiz kalite savunan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz temiz kaliteyle bu ülkenin yarınlarına daha güvenli varacağına inanan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu konuda duyarlı davranan Uludağ kolejine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Temiz kaliteyi ülkemizin geleceği olan tüm gençlerimizle buluşturma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

DEĞİŞİM VURGUSU

Kalite Birliği Derneği’nin Uludağ Koleji ile gerçekleştirdiği işbirliğinin çok değerli olduğunu ve kurumların sürekli değişime odaklanmasının önemine vurgu yapan Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan şöyle konuştu; “Kendiliğinden kurumlar değişmez ve dönüşmez. Hedeflediğimiz kaliteli değişim ve dönüşüme ulaşmaz.  Asıl olan yapılar, binalar değil, öğretmelerimiz ve öğrencilerimizdir.  Bütüncül resmin içinde yer alan herkesin birer birer değişmesi lazım. Bu değişimle birlikte kurumsal değişim oluyor. Bu değişimi gören KALBİR ve Uludağ Koleji bir görevdeşlik oluşturmuş.  Temel kalite dersi bu anlamda çok değerlidir.  Doğru bir dernek ve doğru kolejin işbirliği. Burada olmaktan çok mutlu oldum. Kalite Birliği Derneği’nin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Uludağ Koleji’ne de başarılar diliyorum.”

"KALİTE BİLİNCİ HOMOJEN AKTIRILMASI LAZIM”

Kalitenin her sektör için çok önemli olduğunu ve temel kalite derslerinin öğrencilere verilmesinin desteklenmesinin gerekliliğine vurgu yapan TSE Bursa Bölge Müdürü Mehmet Hüsrev de, “Kalite günümüz dünyasının vazgeçilmezidir. Kalite güçtür, kalite düşük maliyettir ve her şeyden önce muasır medeniyetlerin seviyesidir.  Bu nedenle kalite bilincinin homojen olarak aktarılması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.   

“YENİ NESİL DERSLERİ MÜFREDATIMIZA KATTIK”

KALBİR’e teşekkür eden Uludağ Koleji Kampüs Müdürü Kadir Sezer ise “Uludağ Bilim Koleji öncülüğünde Türkiye'de bir ilk olan yeni nesil dersleri müfredatımıza kattık ve başarıyla sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye'de hiçbir okulda ders olarak verilmeyen; sosyal duygusal beceri, iletişim ve beden dili, zaman yönetimi, problem çözme ve analitik düşünme, çocuklarla felsefe, yazma becerileri, okuma becerileri ve temel kalite derslerini Uludağ Koleji Eğitim Akademisi çatısı altında öğrencilerimizle buluşturduk. Bu çalışmaları kapsamında Kalite Birliği Derneği ile gerçekleştirilen protokol anlaşması çerçevesinde yeni nesil dersler müfredatına bu yıl temel kalite dersini de ekledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Tören, 14 hafta devam eden "Temel Kalite Dersi" eğitimlerini başarıyla bitiren öğrencileri sertifikalarının takdimi ve Kalite Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından verilen  "3.Göz İstatistik" eğitimiyle son buldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.