SON DAKİKA
Hava Durumu

Bosna Hersek'te eski Sırp askere savaş suçundan 15 yıl hapis cezası

Bosna Hersek Mahkemesi, 1993’teki Strpci katliamındaki rolü nedeniyle eski Bosnalı Sırp asker Boban Indjic’i 15 yıl hapse mahkum etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 07:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 07:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bosna Hersek'te eski Sırp askere savaş suçundan 15 yıl hapis cezası

Bosna Hersek'in doğusundaki Vişegrad şehri yakınlarındaki Strpci Tren İstasyonu'nda 20 sivilin kaçırılarak katledildiği olayın görüldüğü davada yeni bir gelişme yaşandı. Bosna Hersek Mahkemesi, 1992-1995 yılları arasındaki savaşta 20 sivilin kaçırılarak katledildiği olaydaki rolü nedeniyle eski Bosnalı Sırp asker Boban Indjic’i 15 yıl hapse mahkum etti. Mahkemede, Sırp Cumhuriyeti Ordusu Vişegrad Müdahale Bölüğü eski Komutanı Boban Indjic ve “İntikamcılar" adlı Sırp paramiliter grubun lideri Milan Lukic’in dahil olduğu kişilerin, 27 Şubat 1993'te Belgrad-Bar hattındaki trendeki yolcuları kimlik kontrolünden geçirdikten sonra 20 kişiyi kaçırdıkları belirtildi. Şahitlerin ifadelerine göre, askeri bir araca bindirilerek bölgedeki bir okula götürülen yolcular burada şiddete uğradı. Siviller daha sonra Mrsici köyünde yanmış bir eve götürülerek katledildi.

Temyize gidebilir
Birinci derece karar çerçevesinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Indjic’in, kararı temyize taşıma ihtimali bulunuyor.

“İntikamcılar” grubu lideri Milan Lukic, eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak Temmuz 2009’da ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Grubun savaş suçlarına ilişkin ayrı bir yargı süreci de Sırbistan’da devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.