SON DAKİKA
Hava Durumu

Gönül Boran Özüpak’tan formül açıklaması

Kayseri Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Biz EYT’mizi şartsız, formülsüz istiyoruz. En doğal hakkımızı isterken de insanca yaşayabilecek maaşlarla emekli olmak istiyoruz. Emekliliğimizi verin bize.” diye seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Gönül Boran Özüpak’tan formül açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kayseri Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın da katılımı ile gerçekleştirdi.

Tek listenin aday olduğu genel kurulda yeni yönetim belirlendi. EYT Kayseri üyeleri oy birliği ile federasyona katıldı.

EYT mağduru dernek üyelerinin katıldığı genel kurulda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın ‘tek formül’ açıklamasına değinen Özüpak, “Biz EYT’mizi şartsız, formülsüz istiyoruz” dedi.

EYT Kayseri 1. Olağan Genel Kurulu, divan seçiminin ardından raporların okunması ve onaylanması ile başladı.

EYT Kayseri Dernek Başkanı İsmail Yılmaztürk’ün faaliyetleri aktarmasıyla devam eden genel kurulda sözü EYTSYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak aldı.

‘MÜCADELENİN SONUÇSUZ KALMASINI KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUZ’

Özüpak, “Üç kişi ile başladı bu mücadele. Kar tanesiydi, kartopu oldu. Bugün çığ olduk. Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a çıkacak artık bu yasa. Kayseri EYT derneğimizin federasyona katılması, güç birliğinin daha sağlam basması bakımından anlamlı olmuştur. Bu mücadelemizin sonuçsuz kalmasını kesinlikle düşünmüyoruz” dedi.

‘ŞARTSIZ, FORMÜLSÜZ İSTİYORUZ’

“Gecemizi gündüzüme kattık. Toplantılarımızla, sosyal medyada sesimizle, mecliste, mitinglerimizde sesimizi duyurduk” diyen Özüpak, “Yan yana, omuz omuza kaderdaşlarımızla verdiğimiz mücadelemizi büyüten EYT derneği üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışma Bakanı açıklamalarından bir tek anladığımız EYT, Aralık ayında çıkacak. On kombinasyonlar denendi beşe düştü, üçe düştü. En sonunda tek formül olarak karşımıza geldi. Yeniden yaşa takılmak istemiyoruz. Biz EYT’imizi şartsız, formülsüz istiyoruz” diye konuştu.

‘İNSANCA YAŞAYABİLECEK MAAŞLARLA EMEKLİ OLMAK İSTİYORUZ’

Aylık bağlanma oranlarına ilişkin konuşan Özüpak, “Bağlanan aylık bizleri sosyal yardım niteliğindeki maaşlara mahkûm etti. Sayın Cumhurbaşkanı Grup Toplantısı’nda ‘Bunlar bu yaşta emekli olmak istiyor’ demişti. Hayır, biz anayasal hakkımızı istiyoruz. En doğal hakkımızı isterken de insanca yaşayabilecek maaşlarla emekli olmak istiyoruz. Emekliliğimizi verin bize. Gerideki genç nüfusumuzu, çocuklarımızın güvenle bakabileceği bir sistemin yeniden yaratılması için mücadele etmemiz şart” ifadelerini kullandı.

‘EYT MAĞDURİYETİMİZİ YÜKSEK SESLE ANLATIYORUZ’

EYT mağduru dernek üyeleri, salonda “EYT hakkımız, söke söke alırız”, “Çıksın artık bu yasa” sloganları attı.

Genel kurul sonrası EYT Derneği üyesi metal işçileri şöyle konuştu:

“Büyük mağduriyetler yaşadık. Fabrikalarda EYT mağduriyetimizi yüksek sesle anlatıyoruz. 90’lı yıllardan bu yana sigortalıyız. Hala çalışıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için büyük uğraşlar verdik. Seçimlerden kaynaklı sürecin ilerlediğini, yasanın çıkacağını düşünüyoruz. Yasanın Aralık ayına kalmadan çıkarılmasını istiyoruz”

Tek listenin olduğu genel kurul, İsmail Yılmaztürk başkanlığında, İshak Kattaş, Dündar Güngör, Hüseyin Mersin, Nurcan Yüksekkaya, Mehmet Göksü ve Ertemel Acer’in yönetimde olduğunu liste onaylandı.

Kaynak: Evrensel

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.