SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu’ndan Murat Ongun açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile canlı yayına çıktı. İnce EYT için de garanti verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İmamoğlu’ndan Murat Ongun açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu iddialara ilişkin “Murat Ongun benim yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Yine benim kararımla sözcülük makamını uygun görmüştüm. Siyasi rakiplerin de dezerformasyon çabasından dolayı sözcülük makamını kaldırdım. Ongun görevlerine devam ediyor.” dedi.

ONGUN ‘TOPU TOPU 200-300 KİŞİNİN YORUMLARI’ DEMİŞTİ

İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine katılan gazetecilerle fotoğrafına ilişkin tepkilere yönelik ilk açıklama dolaylı olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan gelmişti.

Twitter’da “trend topic” olan tepkilerle ilgili Ongun ile görüştüğü söyleyen gazeteci İsmail Küçükkaya, İBB Sözcüsü’nün kendisine “O tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içindeki tartışmalar olarak görüyoruz. Topu topu 200-300 kişinin yorumlarıdır” dediğini aktarmıştı. Ongun’dan gelen açıklama tepkilerin daha da büyümesine neden olmuştu.

TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz’e yaptığı bayram ziyaretini izlemek üzere davet ettiği gazeteciler üzerinden özellikle CHP tabanından sert tepki görmüştü.

Katıldığı Deniz Gezmişleri anma programında eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, “Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil. Bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

‘BENDEN KİBİR DOĞMAZ’

İmamoğlu’nun “Vız gelir tırıs gider” sözüne sosyal medyada tepki yağarken pek çok ünlü isim de İmamoğlu’nu sert bir dille eleştirmişti.

İmamoğlu, daha sonra düzenlenen törende yaptığı konuşmada, söz konusu ifadesi için özür dilemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben çifti çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece ‘vız gelir tırıs gider’ lafından ötürü özür diliyorum” demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.