SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO ve ABD’den Türkiye’ye teşekkür

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel’deki NATO Karargahı’ndaki temaslarını sürdürüyor. Bakan Akar’ın görüştüğü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin Türkiye’nin tahıl anlaşmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 07:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 07:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
NATO ve ABD’den Türkiye’ye teşekkür

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bulunduğu NATO Karargahı’nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile görüştü.

Bölgesel savunma ve güvenlik ile NATO konularının ele alındığı görüşmede Akar tarafından Türkiye’nin görüşleri ifade edildi. Bakan Akar ayrıca, bugüne kadar NATO’daki sorumluluklarını yerine getiren Türkiye’nin buna devam edeceğini de aktardı.

Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in de Türkiye’nin NATO’da önemli bir müttefik olduğunu vurguladığı, tahıl koridoru ile küresel gıda krizinin çözümü ve esir değişiminde oynadığı etkin rolden dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiği öğrenildi.

TAHIL ANLAŞMASINDA TÜRKİYE’NİN ANAHTAR ROLÜ

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı’na da katıldı. Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirilen destek ile Türkiye’nin ateşkesin sağlanması ve gerginliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarını ifade eden Akar, diplomasinin önemine vurgu yaptı. Akar ayrıca, Türkiye’nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile alındığını da belirtti.

ABD’DEN TÜRKİYE TEŞEKKÜR

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin de Türkiye’nin katkılarından dolayı Bakan Akar’a teşekkür etti. Bakan Akar ayrıca, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile ayaküstü sohbet etti.

BAKAN AKAR FİNLANDİYA SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Belçika’nın başkenti Brüksel’deki temaslarını sürdürüyor. NATO Karargahı’nda görüşmeler gerçekleştiren Bakan Akar, bu kapsamda Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile bir araya geldi. Görüşmede Bakan Akar tarafından, Finlandiya’nın Madrid’de imzalanan memorandum kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmesinin ve somut adımlar atılmasının beklendiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.