SON DAKİKA

#Oktay Yılmaz

Söz Bursa - Oktay Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Oktay Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım'da dönüşüm hız kesmiyor Haber

Yıldırım'da dönüşüm hız kesmiyor

Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi’nde gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projesi kapsamında; 63 yapı ve 120 bağımsız bölümü yıkarak, bu bölgeye 280 modern ve güvenli konut ile 24 bin metrekare ticari alan kazandıracak. Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm hamlesi hız kesmiyor. Millet Mahallesi’nde Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen bölgede kamu ve özel sektör iş birliğiyle yürütülecek kentsel dönüşüm projesinin ilk adımları atıldı. Bölgede bulunan 63 yapı ve 120 bağımsız yapının yıkımına düzenlenen tören ile başlandı. KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK Yıldırım için kentsel dönüşümün zorunluluk olduğuna vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mevcut yapı stoğumuz düşünüldüğünde bizim kaybedecek bir saniyemiz dahi yok. Bundan dolayı bu dönem sonuna kadar 30 bin güvenli, modern, sosyal donatı alanları ile desteklenmiş 30 bin konut üretme hedefi koyduk ve bu hedefimize ulaşmak için emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün Yıldırım’ın 26 mahallesindeki 286 noktada dönüşüm çalışmamız var” dedi. 280 MODERN VE GÜVENLİ KONUT Millet Mahallesi’nde ilk adımı atılan kentsel dönüşüm projesinin yaklaşık 2 hektarlık bir alanı kapsadığını aktaran Başkan Yılmaz, “Bugün ilk adımını attığımız projemiz için bir taraftan riskli ve kullanım ömrünü tamamlamış yapıları yıkarken, diğer taraftan da mimari projelerimizi ve planlama çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Kısa süre içerisinde inşaat aşamasına geçeceğimiz projemizin bünyesinde 280 modern ve güvenli konut üreteceğiz. Proje kapsamında 24 bin metrekarelik ticari alan kazandıracağız. Sosyal donatı alanları, ulaşım aksları, yeşil alanlarla modern bir yaşam alanı oluşturacağız” diye konuştu.

Srebrenitsa şehitleri Yıldırım'da anıldı Haber

Srebrenitsa şehitleri Yıldırım'da anıldı

Yıldırım Belediyesi, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile Srebrenitsa Soykırımı şehitlerini andı. Sular Vadisi’nde düzenlenen anma programına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sadık Şengül, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolos Yardımcısı Cenita Kocaman, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ Bosna’da yaşanan acıların tazeliğini koruduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Binlerce insan isimlerinden, inançlarından ve kimliklerinden dolayı katledildi. İnsanlık tarihinin en kara lekelerinden birisi olan bu soykırımın acısını sadece biz değil, vicdan sahibi tüm insanlık, yüreğinde hissediyor. Sadece insanlar değil, bugün Bosna sokakları, binaları mezar taşları da bu matemi yaşatıyor. Bilge Kral Aliya Izzetbegoviç’in ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ ifadelerini kendimize şiar edinerek yaşanan acıların tekrarlanmaması için bugün buradayız. Zalimlerin Srebrenitsa’da yaşam hakları gasp edilen, bir kabri dahi çok gördükleri kardeşlerimizi biz gönüllerimize kalbimize defnettik. Ancak ne aziz şehitlerimizi ne de yaşadığımızı acıları unutmayacağız bu hatıralarımızı her zaman diri tutacağız” diye konuştu. FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI Bosna’da, Kosova’da yaşananları unutmadıklarını belirten Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sadık Şengül, “Bilge Kralımızın ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözleri bizim temel şiarımız. Yaşadıklarımızı unutmayacağımız gibi bu acıların tekrar yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Srebrenitsa katliamının Bosna’da yaşanan soykırımların sonuncusu olduğunu hatırlatan Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolos Yardımcısı Cenita Kocaman da “Ancak, bu bizim yaşadığımız tek soykırım değil. O zor günlerde insanlarımız birçok katliama maruz kaldı. Biz hiçbir zaman bir intikam duygusu içerisinde olmayacağız. Ama yaşadıklarımızı da bize bunları yaşatanları da unutmayacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Srebrenitsa Soykırımı Fotoğraf Sergisinin açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

Tarihi Aksta ilk adımlar atıldı Haber

Tarihi Aksta ilk adımlar atıldı

Yıldırım Belediyesi, Türkiye’nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden olan Emir Sultan Camii ve Yeşil Külliyesi arasındaki bölgeyi eski ihtişamına kavuşturacak ‘Setbaşı, Yeşil Emirsultan Tarihi Yaya Aksı Canlandırma Projesi’nin ilk adımlarını attı.Bölgenin, modern yaşamın ve plansız yapılaşma yükleri arasında kaybolan tarihi ve kültürel boyutunu yeniden gün yüzüne çıkaracak projenin ilk adımları atıldı. Proje kapsamında Alev Alatlı Kültür Merkezi’nde “Dünden Bugüne Yeşil Emirsultan Paneli” düzenlendi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen panele, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kâmil Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hayrettin Eldemir, akademisyenler, mimarlar, şehir plancıları, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Basri Öcalan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda Mefail Hızlı ve Sezai Sevim bölgenin geçmişi ve tarihi eserleri hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Mustafa Kara’nın başkanlığındaki ikinci oturumda ise Nevzat Çalıkuşu ve Safiyüddin Erhan, bölgeyle ilgili hatıralar, kaleme alınan eserler ile ilgili açıklamalarda bulundular. PROJE YARIŞMAYLA BELİRLENECEK Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz daha sonra ise akademisyenler, akademik oda temsilcileri ve uzmanlarla birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Bölgede hayata geçirilecek projenin bir kentsel tasarım çalışmasından çok daha fazlası olacağına vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Burada; geçmişi bugüne, bugünü se yarınlara taşıyacak, şehrin ruhunu yeniden canlandıracak bir çalışma yapıyoruz. Bu sadece bir yol düzenlemesi olmayacak, medeniyetimizi kültürümüzü, tarihimizi yansıtacak bir aks olacak. Bu projede de tüm çalışmalarımızda olduğu gibi katılımcılığı esas alıyoruz. Tarihi verilerin ışığında ve bölge sakinlerimizin de görüşlerini temel alarak uygulayacağımız proje için bir yarışma düzenleyeceğiz ve bu projeye göre uygulamaya geçeceğiz” dedi. BÖLGEYE RUH KAZANDIRACAĞIZ Tüm Bursa’da olduğu gibi bu bölgenin de modern yaşamın zorlukları ve plansız yapılaşmanın yükü altında adeta kaybolduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Geldiğimiz noktada, bu bölgemizde ulaşımdan güvenliğe, yapı yoğunluğundan otoparka önemli sorunlar var. Bu projemizle bu problemleri ortadan kaldırmakla kalmayacağız. Bu fiziksel değişime bir ruh kazandıracağız. Yeşil’den Emirsultan’a uzanan bu hat üzerinde Bursa’nın hatıralarını yeniden canlandıracağız. Yeşil Caminin zarafetiyle, Emirsultan’ın hikmetiyle kurulan bu şehir, bugün yeniden o zarafetin, o hikmetin izinde yürüyecek” ifadelerini kullandı.

Yaz spor okulları 17 branşta başlıyor Haber

Yaz spor okulları 17 branşta başlıyor

4 dönem halinde faaliyet gösterecek yaz spor okulu 23 Haziran’da başlıyor. Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuklar ve gençlerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için spor okulları, sanat kursları, yaz akademileri düzenliyor. Bu kapsamda 4-14 yaş aralığındaki çocuk ve gençler için yüzme, karate, basketbol, voleybol, cimnastik, boks, güreş, tekvando, kick boks, masa tenisi, futbol, tenis, badminton, geleneksel okçuluk, satranç ve halter olmak üzere 17 branşta yaz spor okulu düzenliyor. Dört dönem halinde faaliyet gösterecek spor okullarının Birinci Dönemi 23 Haziran’da başlayacak. 14 Temmuz’da ikinci, 4 Ağustos’ta üçüncü ve 25 Ağustos’ta dördüncü dönemi başlayacak spor okullarından yaz boyunca on binlerce çocuk istifade edecek. YENİ ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK Yıldırım’ın 4-14 yaş arası nüfusunun 150 binin üzerinde olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Çocuklarımız ve gençlerimiz öncelikli hizmet guruplarımız arasında yer alıyor. Onların en az bir spor branşı ve bir sanat dalında aktif olarak yer almalarının, gelişimleri için çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Çocuklarımıza bu imkanı oluşturmak için sanat akademileri, bilim atölyeleri, spor okulları düzenliyoruz. İlçemizde spor yapmayan çocuğumuz kalmasın diye tüm Yıldırım'a hizmet verecek projeleri ortaya koyuyoruz. Spor Okulları ile Yaz ve Kış dönemlerinde çocukların hem spor yapıp hem de keyifli zaman geçirmelerine imkân sağlıyoruz. Yıldırım’ın gelecekteki şampiyonlarını keşfetmek ve evlatlarımızı spora teşvik etmek amacıyla spor okullarımızda eğitimlerimiz yaz kış sürecek" dedi. 50 BİN ÇOCUK YARARLANDI Sporu tabana yaymak için 6 yıldır önemli projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bu süreçte 332 bin insanımızı sporla buluşturduk. 20 farklı branşta 4 bin 500 lisanslı sporcumuz 210 kupa ve 4 bin 301 madalya kazandı. Tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği spor tesislerini ilçemize kazandırdık. Geçtiğimiz yıl spor okullarımızdan 50 bin çocuğumuz istifade etti. Bu yıl daha fazla çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da ‘Tarih’ canlanıyor Haber

Yıldırım’da ‘Tarih’ canlanıyor

Yıldırım Belediyesi, bir taraftan dönüşüm çalışmalarıyla yeni modern bir kent inşa ederken diğer taraftan da ilçedeki tarihi ve kültürel yapıları bir bir ayağa kaldırıyor. Molla Yegan Medresesi, Aşık Yunus Türbesi, İsabey Köy Camii, İsabey Mahalle Konağı ve birçok sivil mimari örneği yapıyı restore ederek, Bursa’ya kazandıran Yıldırım Belediyesi, Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü, Müsellim Köşkü, Ermeni Kilisesi, Murad Emri Evi, Hünkâr Korusu ve çok sayıda sivil mimari örneği yapıda ise planlama ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. TARİHİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ Bursa’nın, Türkiye’nin en önemli tarihi ve kültürel zenginliklerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bursa’nın tarihi mirasının önemli bir kısmı Yıldırım’da bulunuyor. Emir Sultan’dan Cumalıkızık’a, Yeşil Türbe’den Yıldırım Külliyesi’ne ülkemizin en önemli tarihi ve kültürel yapılarına sahibiz. Yine Yıldırım, Bursa’nın çok kıymetli sivil mimari örneklerini bünyesinde barındırıyor. Geçmişten güç alarak geleceği inşa eden yönetim anlayışımız çerçevesinde zenginliklerimizi korumak, sonraki nesillere aktarmak için projeler hazırlıyoruz” dedi. YILDIRIM DEĞERLENİYOR Molla Yegan Medresesi’nin aslına uygun olarak restore edildikten sonra çocuk üniversitesine dönüştürüldüğünü hatırlatan Başkan Yılmaz, “Molla Yegan asırlar sonra yeniden ilim ve irfan yuvası oldu. Yine Osman Fevzi Efendi Konağı’nı Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’ne dönüştürerek Yıldırım’ın en kıymetli mekanlarından birisi haline getirdik. Selimzade, Hacıseyfettin ve Yeşil mahallelerimizde bulunan onlarca sivil mimari örneği yapıyı ayağa kaldırarak, insanlarımızın istifadesine sunuyoruz. Yine Bursa’nın en önemli tarihi akslarından olan Setbaşı- Yeşil- Emirsultan bölgesinde tarihi dokuyu yeninden gün yüzüne çıkaracak projemiz var. Yıldırım’ı dün ile yarının iç içe olduğu, çevre ile insanın barışık olduğu, marka değeri yüksek bir şehir haline getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa'nın o mahallesinde yeni yaşam alanı yükseliyor Haber

Bursa'nın o mahallesinde yeni yaşam alanı yükseliyor

Yıldırım Belediyesi, 27 mahalle ve 286 farklı noktadakentsel dönüşümçalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçenin ilk mahallelerinden olan Davutkadı’da, yürütülen Davutkadı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni yapılar yükselmeye başladı. 22 bin metrekare alan üzerinde ‘yerinde dönüşüm’ yöntemiyle yürütülen projenin kapsamında 238 konutun yanı sıra 4 bin metrekarelik yeşil alan, çocuk parkı, yürüyüş yolları ve ortak kullanım alanları bulunuyor. Yıldırım ve Bursa için kentsel dönüşümün bir tercihten ziyade zorunluluk olduğuna vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Kentsel dönüşüm projelerimizi planlarken, uygulamaya geçerken neyi nasıl yapacağımızı önce o bölgenin insanlarına soruyor ve yol haritamızı buna göre belirliyoruz. Davutkadı’da süreç böyle devam ediyor. Bu etaba başlarken 290 hak sahibi ile uzlaştık. Yine hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda buradaki dönüşümü etap etap gerçekleştireceğiz. 2. Etap için de yüzde 90’ın üzerinde uzlaşma sağladık. Bir taraftan 1. Etabın inşaatını yaparken, diğer taraftan da 2. Etap için yeni bir inşaat sürecinin hazırlıklarını yapıyoruz. Bölgedeki dönüşüm çalışmalarımız, Musababa, Sinandede ve Yediselviler’de devam edecek. Modern, güvenli, ulaşılabilir Yıldırım’ı hemşehrilerimizle birlikte abat edeceğiz" dedi.

Yıldırımlılar plastik atığa karşı imza attı Haber

Yıldırımlılar plastik atığa karşı imza attı

Yıldırım Belediyesi Dünya Çevre Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hayrettin Eldemir, AK Parti İl Başkan Vekili Kamil Bayramiç, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Akkaya, kurum müdürleri, meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 1 MİLYON ŞİŞE KULLANIMI ENGELLENDİ Dünya Çevre Günü’nün bu yılki ana temasının plastik kirliliğiyle mücadele olarak belirlendiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu temayı, salt bir çağrıdan ibaret olarak görmediklerini, bunu bir sorumluluk, bir görev olarak değerlendirdiklerini vurguladı. Çevreye sahip çıkmanın aynı zamanda geleceğe sahip çıkma olduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, "Yıldırım belediyesi olarak bu anlayışla; somut adımlar atan, örnek olan, öncü projeler geliştiren bir şehir vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda; plastik kullanımını azaltmak adına, Türkiye'nin ilk plastiksiz kütüphanesini Yıldırım’da hayata geçirerek 1 milyon plastik şişenin kullanımını engelledik. Bu projemiz ilçe genelindeki 75 okulumuza yayılıyor. Türkiye'nin ilk plastiksiz kütüphanesinden ilk plastiksiz okullarına bu yolculuk Yıldırım’da başlıyor. Biz, yalnızca bugünü değil; suyun da doğanın da geleceğini koruyoruz" dedi. HAYATI GÜZELLEŞTİRİYORUZ Hedeflerinin plastiksiz yıldırım olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sıfır atıkta marka kent Yıldırım’ı hedefliyoruz. Yıldırım’da sadece çöpü ayrıştırmıyoruz. Alışkanlıkları dönüştürüyor, hayatı güzelleştiriyoruz. Toplama-ayırma tesisimiz ve mobil atık getirme araçlarımız ile geri dönüşümü sadece bir görev değil, bir kolaylık haline getiriyoruz. Atık yemeklerden patili dostlarımıza mama, pazar atıklarından kompost gübre üreterek; israfı merhamete, çöpü berekete dönüştürüyoruz. Geri dönüşüm sadece çöp kutusunda değil; sahnede, sınıfta, meydanda hayat buluyor. Çevreyi korumak, yalnızca bir belediye hizmeti değil; bir medeniyet sorumluluğudur. Bu vesileyle çevre bilinciyle hareket eden tüm okullarımıza, öğrencilerimize, kadın kooperatiflerimize, gönüllü çevre dostlarımıza ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. PLASTİK ATIK OLUŞTURMAYACAĞIZ Yıldırım’ın 700 bin insanın ortak evi olduğunu hatırlatan Yıldırım Kaymakamı Metin Esen de "Modern yaşamın ihtiyaçları doğrultusunda başta plastik olmak üzere birçok şeyi kullanmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu tüketimi azaltmak, bilinçli hale getirmek dolayısıyla doğayı ve çevreyi korumak hem dünyaya hem gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz. Bu noktada farkındalık oluşturan çalışmalarıyla çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi ve Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar, yıl boyunca plastik atık oluşturmayacaklarına dair taahhüt metnini imzaladı. Daha sonra Etkinlik alanından açılan stantları ve öğrenciler için hazırlanan parkurları ziyaret ettiler.

27 Ülke Yıldırım’da buluştu Haber

27 Ülke Yıldırım’da buluştu

Yıldırım Belediyesi 27 ülkeden 300 sporcunun katılımıyla Hand-to-Hand Fighting (Göğüs Göğüse Mücadele) Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde iki gün süren organizasyon, sporseverlerden büyük ilgi gördü. Dünya çapında önemli prestije sahip olan şampiyonada, sporcular minderde göğüs göğüse mücadele ederek izleyenlere adeta nefes kesen anlar yaşattı. Hand-to-Hand Fighting Dünya Şampiyonası’nın sonunda, başarılı olan sporculara kupa ve madalyaları törenle takdim edildi. SPORDA MARKA KENT Tesisleri, eğitimleri ve düzenlenen organizasyonlar ile Yıldırım’ın spor şehri hüviyetini tescillediğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "6 yıllık görev süremiz içinde 22 adet spor tesisini ilçemize kazandırdık. Yaz ve kış spor okullarımızda 230 bin evladımıza spor eğitimi verdik. Toplam 330 bine yakın insanımıza spor hizmeti sunduk. Kentte oluşturduğumuz bu spor ikliminin karşılığında da, ulusal ve uluslararası organizasyonların da merkezi haline geliyoruz. Geçtiğimiz hafta Halter Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştık. Bu hafta ise Hand-to-Hand Fighting Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. 27 ülkeden 300 sporcumuzu Yıldırım’da misafir ettik. Tüm misafirlerimize, sporcularımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Söz Bursa En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.