SON DAKİKA
Hava Durumu

#Ulutek

Bursa Haber - Ulutek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ulutek haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Elektrikli araç kullanıcılarına ekonomik şarj imkanı Haber

Elektrikli araç kullanıcılarına ekonomik şarj imkanı

Bursalı yazılım firmasının elektrikli araç kullanıcıları için geliştirdiği Şarjsepeti uygulaması dikkat çekiyor. Şirketin kurucu ortağı Doğan Sevük, "Amacımız, kullanıcıların araçlarını en ekonomik şekilde şarj etmelerini sağlayan kişisel bir asistan rolü üstlenmektir." dedi. Teknoloji ve yenilikçiliğin adresi ULUTEK Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren UNITED Yazılım, elektrikli araç kullanıcılarına yönelik yenilikçi çözümler sunuyor. Firmanın geliştirdiği "Şarjsepeti" uygulaması, kullanıcıların araç şarj maliyetlerini yönetmelerini sağlayarak kullanıcıların farklı şarj istasyonları arasında fiyat karşılaştırması yapabilmesi, ev ve işyeri şarj maliyetlerini hesaplayabilmesi gibi özellikleri ile öne çıkıyor. "OPTİMUM ÇÖZÜM SUNUYORUZ" AR-GE projelerine hız vererek, elektrikli araç kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Şarjsepeti uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Doğan Sevük, Şarjsepeti'nin, şarj istasyonlarının maliyetlerini karşılaştırmanın ötesinde, bütçe dostu bir çözüm sunduğunu vurguladı. Sevük, “Şarjsepeti, elektrikli araç kullanıcılarının farklı şarj istasyonları arasında fiyat karşılaştırması yapabilmesi, ev ve işyeri şarj maliyetlerini hesaplayabilmesi gibi özellikleri sağlayan özel bir yapay zeka tabanlı sistem sunuyor. Aynı zamanda, acil durumlarda en yakın istasyona yönlendirme ve şarj maliyetlerinin zamanla nasıl değişeceğine dair kullanıcıya bildirimler sunuyoruz. Şarj ekosistemi içinde sunduğumuz bu yenilikçi çözümlerle sektörün liderlerinden biri olmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. “ULUTEK, AR-GE SÜREÇLERİNE KATKI SAĞLIYOR" ULUTEK Teknopark'ın firmaların çalışmalarına sağladığı katkılarından bahseden ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Teknopark olarak firmaların AR-GE süreçlerine hız kazandırmak için gerekli altyapıyı sağlamaya devam ediyoruz. Ar-Ge, Yazılım ve tasarım firmalarının büyümesi, hem bölgesel kalkınmaya hem de ülke genelindeki teknolojik gelişmelere önemli katkılar sağlıyor. Bu noktada firmamıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi yönetimi ULUTEK firmaları ile bir arada Haber

Bursa Uludağ Üniversitesi yönetimi ULUTEK firmaları ile bir arada

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki firmalarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda katılımcılar, üniversiteden beklentilerini paylaştı ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ile firmaların talepleri üzerine istişarelerde bulunuldu. “FİRMALARIMIZLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ” Toplantının ev sahipliğini yapan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, ziyaretin önemine vurgu yaparak, “Bu toplantıyla hem Üniversitemizin gelecek planları ve ULUTEK firmalarından beklentilerini hem de firmalarımızın Üniversitemizden taleplerini bildirecekleri bir ortam sağlamak amaçlanmıştır. ULUTEK Teknopark büyük bir inovasyon kapasitesine sahiptir. Bünyemizde bulunan firmalarımız, hem üniversitemizle hem de sanayiyle olan iş birliğini her geçen gün daha da ileriye taşıyor. Bu süreçte, firmalarımızın karşılaştığı sorunları dinlemek, yeni çözümler üretmek ve daha verimli bir iş ortamı sağlamak amacıyla değerli hocalarımızın ve üniversitemizin destekleri büyük fırsatlar sunuyor. Bu bağlamda kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. "DESTEKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ" Üniversite tarafından sunulan akademik destek ve bilgi paylaşımını firmaların inovasyon süreçlerini hızlandıran önemli bir kaynak olarak değerlendiren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Üniversite olarak sanayiyle daha yakın iş birliği içinde olmak, bilgi ve teknolojiyi paylaşarak üretim süreçlerini desteklemek bizim en büyük önceliklerimizden biri. ULUTEK bünyesinde başarıyla yürütülen projeler, bu iş birliğinin somut örnekleri arasında yer alıyor. Üniversitemizin kapıları her zaman firmalarımıza açık. Onların ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilmek için elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bursalı siber güvenlik şirketi Siberson, dijital dünyada güvenliği yeniden tanımlıyor Haber

Bursalı siber güvenlik şirketi Siberson, dijital dünyada güvenliği yeniden tanımlıyor

ULUTEK Teknopark bünyesinde siber güvenlik alanında yenilikçi çözümleriyle faaliyet gösteren Siberson, dijital dünyada artan güvenlik tehditlerine karşı Veriket ve Verifim adını verdikleri iki temel ürünle, veri sınıflandırma, dosya bütünlüğü izleme ve veri güvenliği alanlarında güçlü çözümler sunuyor.  ‘SİBER GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİMİZİ SÜREKLİ OLARAK GELİŞTİRİYORUZ’ Firmanın faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Siberson Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan Manav, “Veriket ve Verifim gibi ürünlerimizle müşterilerimizin dijital varlıklarını en üst düzeyde koruyoruz. Özellikle verilerin sınıflandırılması, etiketlenmesi ve keşfi gibi işlemleri etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Amacımız, müşterilerimizin ISO 27001, GDPR/KVKK, HIPAA gibi veri güvenliği standartlarına uyumluluğunu en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Yapay zeka ve makine öğrenimi ile siber güvenlik çözümlerimizi sürekli olarak geliştiriyor ve güncelliyoruz.” dedi.                                                                                                                 ‘ULUTEK DESTEKLERİ İLE ÇALIŞMALARIMIZ VERİMLİ İLERLİYOR’ Siber güvenlik alanında yeni ürünler geliştirmenin yanı sıra, mevcut çözümlerini de genişletme yolunda ULUTEK Teknopark’ın sağladığı desteklere de vurgu yapan Manav, “Yakın bir zamanda Veri Sızıntısı Önleme (DLP) çözümümüz Verikor’u piyasaya süreceğiz. Bu ürünle, veri güvenliği alanında yeni bir standart oluşturmayı hedefliyoruz. Amacımız, sadece yerel değil, uluslararası arenada da etkin bir oyuncu olmak. ULUTEK Teknopark’ın sunduğu imkanlar sayesinde Ar-Ge çalışmalarımızı daha verimli gerçekleştiriyor ve global standartlara uygun çözümler geliştiriyoruz." dedi. ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ise, "ULUTEK bünyesinde bulunan firmalarımıza, ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sunarak onların ulusal ve uluslararası başarılara imza atmalarını sağlama hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyor ve çalışmalarından dolayı Siberson firmamıza teşekkür ediyorum." dedi.  

ULUTEK’te KOSGEB destekleri anlatıldı Haber

ULUTEK’te KOSGEB destekleri anlatıldı

ULUTEK Teknopark'ta, girişimcilerin desteklenmesine yönelik olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ‘Girişimci Destek Programı’ hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz’ün açılış konuşmalarıyla gerçekleşen etkinlikte, KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Yakup Piri katılımcılara destek paketleri hakkında kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. ‘DESTEKLER REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK’ Açılış konuşmasında KOSGEB tarafından açılan çağrıların girişimciler için önemli olduğunu ve bu desteklerden yararlanmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Bu süreçte, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişim konusunda yaşadığı zorluklar, büyüme ve inovasyon kapasitelerini sınırlayabiliyor. KOSGEB'in sunduğu destekler, bu noktada firmalarımız için hayati bir rol oynuyor. Destek programı, girişimcilerimiz ve Ar-Ge projelerini daha da ileriye taşımak isteyen firmalar için büyük bir fırsat. Bu desteklerin, firmalarımızın uluslararası rekabet gücünü artıracağına inanıyorum. Bu bağlamda KOSGEB Bursa Batı Müdürü Sayın Erkan Bey’e ve ekibine bilgilendirmeleri için teşekkür eder, girişimcilerimize yeni kapılar açmasını dilerim." dedi. ‘KOSGEB GİRİŞİMCİLERİN YANINDA’ KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör ise, ‘KOSGEB Girişimcilerin Yanında’ sloganıyla başlayan destek programlarının 2024 itibarıyla yalınlaştırıldığını belirtti. Güngör, "2024-2028 stratejik planına göre destek modellerini değiştirmemiz gerektiğini düşünerek yalınlaşmaya gittik ve girişimcilik, ölçek büyütme, sürdürülebilirlik ve küresel işletmeler olmak üzere tüm destek modellerini dört ana başlığa indirdik. Nitelikli projeleri seçerek destekleme kararımızla işletmelere proje bazlı destek vereceğiz. Tüm destek modellerimizde proje bazlı finansmana erişim modeline geçiyoruz." diye konuştu. KOSGEB KOBİ Uzmanı Yakup Piri ise girişimcilik eğitimleri ve paketlerden bahsederek “Şu anda 2 milyon TL'ye kadar çıkan desteklerimizle daha nitelikli projeleri desteklemeyi amaçlıyoruz" dedi.  

Bursa'nın Yazılım Vizyonu ULUTEK’te masaya yatırıldı Haber

Bursa'nın Yazılım Vizyonu ULUTEK’te masaya yatırıldı

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul ve yönetim kurulu üyeleri, ULUTEK Teknopark’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ve ULUTEK yönetimiyle sektörün mevcut durumu ve geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. BİSİAD Başkanı Doğrul: ‘ULUTEK’i yazılım firmaları için cazibe merkezi haline getirmeliyiz’ BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul, Bursa’nın yazılım sektöründe sahip olduğu potansiyelin altını çizdi. Doğrul, "Yazılım sektörü hızla büyüyor ve Bursa’nın bu büyümede büyük bir payı olmalı. Yazılımdaki yerimiz Türkiye’nin yüzde 15’ini aşabilecek güce sahipken TOBB Yazılım Meclisi’ne göre yüzde 10’un altında. ULUTEK, bünyesinde bulundurduğu yazılım firmaları ve potansiyeliyle bu konuda stratejik bir konuma sahip. Bizler de yazılım firmalarının ULUTEK’te yer almasını daha cazip hale getirmeliyiz. Bu amaçla, teşvikler ve hibelerle güçlü yazılım firmalarının ortaya çıkmasını desteklemek istiyoruz. ULUTEK’te bulunan yazılım vadisi de bu noktada önemli rol oynuyor. Teknopark’ın da marka değerini artırarak, Bursa’yı yazılım alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir merkez yapma konusunda BİSİAD olarak bu sürece katkı sağlamaya hazırız." şeklinde konuştu. Prof. Dr. Karagöz: “Yazılım ekosistemini genişletmek ve güçlendirmek istiyoruz” ULUTEK’in ekosistemi genişletme ve kolektif üretkenliği artırma hedefleri üzerinde durulan toplantıda ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Bursa’yı yazılım denince akla gelen şehir haline getirmek istiyoruz. Teknoparkta bulunan yazılım firmalarımızla büyük bir ekosistem oluşturduk. Daha nitelikli şekilde bu ekosistemi genişletmek ve güçlendirmek istiyoruz. Yazılım vadisi projesi de Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda da tanınan bir teknoloji merkezi olmasını sağlama açısından çok önemli. Bu bağlamda destek ve görüşleri için Sayın İdris Doğrul ve BİSİAD Yönetimine teşekkür ederiz." dedi.

Ulutek Teknopark, inovasyon liderleri arasında 6. sırada Haber

Ulutek Teknopark, inovasyon liderleri arasında 6. sırada

Türkiye'nin teknoloji geliştirme ve ticarileştirme potansiyelini belirlemek amacıyla Patent Effect tarafından hazırlanan 'Türkiye’nin Patent Raporu 2023' sonuçlarına göre, ULUTEK Teknopark patentli start-up firmalara ev sahipliği yapan teknoparklar arasında yer alarak Türkiye'nin girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyor. ULUTEK FİRMASI REPG ENERJİ ZİRVEDE İnovasyon ve teknoloji alanında öncü firmalarla girişimcilik ekosistemine liderlik eden kurumların başında gelen ULUTEK Teknopark, patentli start-up firmalara ev sahipliği yapan teknoparkların analizi listesinde 38 firmasıyla 6’ıncı sırada yer almayı başardı. Listede birinci sırada 95 firmayla Teknopark İstanbul, ikinci sırada 82 firmayla İTÜ Arı Teknokent, üçüncü sırada ise 74 firmayla Yıldız Teknopark yer aldı. Patent şampiyonu üniversitelerin sıralandığı rapora göre ise Bursa Uludağ Üniversitesi, Türk Patent başvuru sayısında 10’uncu, tescil sayısında 20’inci, PCT başvuru sayısında 14’üncü, US başvuru sayısında ise 15’inci sırada yer aldı. Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren RePG Enerji ise yaptığı başvurular ve aldığı yatırımlarla 2023 yılında en fazla patent başvurusu alanlar arasında zirveye yerleşti. PROF. DR. KARAGÖZ: ‘ULUTEK, İNOVASYON VE TEKNOLOJİ ALANINDA TÜRKİYE'NİN BÜYÜME POTANSİYELİNİ DESTEKLEMEYE KARARLI’ Teknopark bünyesinde bulunan firmaların elde ettiği başarıları desteklemek ve devamlılığını sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Bilgi birikimimizi kullanarak girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirmeye ve firmalarımıza ev sahipliği yapmaya kararlıyız. Firmalarımızın hem patent sayılarını hem de ihracatlarını daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ve firmalarımızın uluslararası alanda daha da başarılı olmaları için gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz. Bünyemizde faaliyet gösteren RePG Enerji'nin başarısı, sadece bir girişimin değil, Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji alanındaki büyüme potansiyelinin de bir göstergesi. Ülkemizin uluslararası alanda rekabet gücünü artıran bu tür girişimler umut verici.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.