SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan EYT açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, EYT meselesine sahip çıkan bir parti olduklarını belirterek, “En geç Kasım ortası veya sonuna doğru net tablo ortaya çıkacak.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan EYT açıklaması

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Manisa’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

EYT konusunda değerlendirmelerde bulunan Akçay, 1 Ekim tarihinde çalışmalara başlayacak olan TBMM’nin gündem maddeleri arasında EYT sorununun da olduğunu belirterek, partisinin EYT sorununa sahip çıkan bir parti olduğunu dile getirdi.

Akçay, EYT ile ilgili gazetecilerin “EYT geldiğinde MHP’nin tavrı ne olacak’ sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Niye böyle bir soru sordun şaşırdım doğrusu. 2011, 2015, 2018 seçim beyannamelerimiz de EYT’nin mutlaka çıkartılması, bir takım noksanların ve mağduriyetlerin giderilmesi görüşüne sahibiz. Biz daima bu EYT meselesine sahip çıkan bir partiyiz.

Gerek sayın genel başkanımızın defalarca ifade ettiği, bizim de TBMM’de dile getirdiğim biz zaten AK Parti ile Cumhur İttifakı olarak gerçekleştireceğiz.

Bizim sahip çıktığımız ve yürüttüğümüz bir çalışma bu. Çalışma Bakanı birkaç kere açıklama yaptı. Kamuoyunda ve sosyal medyada yer alan söylemlere itibar edilmemesi gerekiyor.

Yok Almanya modeli, yok başka bir model tartışmaları oldu. Bunların hiç biri resmi açıklama değil. En geç Kasım ortası veya sonuna doğru net tablo ortaya çıkacak. Şimdi söyleyen her şey spekülasyon olur.

Biz MHP ve Cumhur İttifakı olarak meseleyi TBMM’de bir daha açıklamamak üzere bu defteri kapatmak,  beklentileri karşılamak üzere bitirmek istiyoruz. Hak, adalet ve nefaset içerisinde.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.