SON DAKİKA
Hava Durumu

Geçen aklıma geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2024 12:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 12:17

Beynimizin dehlizlerine kaydolmuş birtakım hatıralar, anekdotlar, geçmiş olaylar bazen bir film şeridi gibi geçiverir gözlerimin önünden.

“Ya yaşın kaç ki böyle bir cümle kurdun?” diyenleriniz olabilir.

Yok öyle değil işte…

Deneyimlerimle bilirim ki, yakın bir gelecekte bir sorunun çözümü için başvuracağım hayat derslerinin sayfaları açılmaktadır önümde.

Gün gelir, çocukluk yıllarıma gider, babamın birtakım nasihatleri ya da baba evinden toplanan büyüklerimizin ya da köyde sokağa çıktığımızda kahve önündeki abilerimizden aklımızda kalanlar.

Gün gelir kendi yaşam okulumdan, sosyal çevremden, iş çevremden tanıdığım dostlarımla paylaştığım günlerin sonunda edindiğim bilgi parçacıklarıdır akıl imbiğimden süzülenler.

Ben hayat okulundan ve okul hayatımdan öğrendiklerimi, yaşadıklarımı, gördüklerimi çeşitli vesilelerle onlara aktarırım, onlar da bana…

***

Babam ‘’oğlum akıl vermek kolaydır’’ derdi.

‘’Bilgiçlik taslamak kolaydır, hele bir de karşındaki cahil ise,’’ derdi.

Devam ederdi:

Başkalarına yardımcı olmayı düşünmek, öğretmen hatta filozof rolü oynamak, insanları ıslah etmek terbiye etmek uğruna onlara dil dökmek… Ali’m bunlar kolaydır…

Ve eklerdi:

…İşte sana baba öğüdü, bu tuzağa düşme! Bu tuzak sana kendinin kusursuz olduğunu düşündürebilir. Sen ancak başka insanlara, etrafına söylediklerinin, senin felsefenin terbiye ettiği akıllı, güler yüzlü, yardım sever bir insan olarak ortaya çık.

Örnek ol. İşte o zaman söylediklerin değer kazanır. Seni canı gönülden dinlerler.

***

Babamın nasihatlerini hep dinledim.

Bunları söyledikten hemen sonra da.

‘’Dilediğin gibi sonuç alırsan keyfini çıkar, tadına doy. İşte bu, mutlu olmaktır. Bu mutluluğu paylaş. Paylaşmak yalnızca vermek değildir.

Gönül almak, güler yüzle davranmak da paylaşmaktır.

Dilediğin şekilde sonuç almamışsan, olanı kabullen, direnme, vardır bir hayır diyerek yeni zorlukları aşmak için hazırlıklı ol’’ demişti.

Eğer biz de hayat okulunda bilgi sahibi, hikmet sahibi olmak istiyorsak, olan ve olmayanlardan sürekli hoşnut olmalıyız. Bizim irademizin başladığı ve bittiği noktada, Rabbimizin iradesini unutmamak gerek. Hoşnut olmak insana çok şey kazandırır.

Gerilime girmez, enerji kaybetmez, aklını ve duygularının rahatlıkla yönlendiririrsin.

İşte bazen gelir aklıma böyle şeyler.

Vesselam……

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.