SON DAKİKA
Hava Durumu

Liralaştırma

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2022 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2022 04:22

Göz önündeki makamlarda görev yapanların söylemlerine ve eylemlerine herkesten daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir.

Hele ki; siyasetteki kalitenin ve düzeyin bu kadar düşük olduğu bir dönemde bu husus çok daha fazla önem taşır.

Siyasiler, alternatif çözüm önerileri getirmeleri gereken konularda maalesef laf ebeliği yaparcasına konuyu sulandırma yarışına giriyorlar.

TCMB Başkanının son basın toplantısında ortaya attığı, ekonomi literatürümüze yeni kattığı liralaştırma sözcüğü, doğru olmakla birlikte henüz erken telaffuz edilmiş, alt yapısı tam oturmamış bir sözcük olarak havada kalmıştır.

Ve beraberinde birçok magazinsel eleştiriyi de getirmiştir.

Aynı toplantıda TCMB Başkanı’nın, bankalara yaptığı kredi faizi uyarısı, reel sektörü ve piyasaları daha düşük oranlarla finanse etmeleri, bu maliyetlerle yüksek faizle kredi kullandırılmasına razı olmadıkları konusunda uyarması hiç gündem olmamışken,

Dezenflasyon sürecini hızlandırarak uzun dönemde fiyat istikrarının sağlanması, dolayısıyla enflasyonun kontrol altına alınması ve cari dengenin sağlanması çalışmalarına kararlılıkla devam edilmesi gibi açıklamalar arka planda bırakılmaya çalışılmıştır.

Şunu deseler anlarım;

Yüksek enflasyonda liralaşma olamaz,

Sadece faizi baskılayarak enflasyonu düşüremezsiniz vb.

Ama muhalefet ve sözcüleri, pek de haksız olmayarak bazı müteahhitlere döviz bazında verilen devlet garantilerini, yerli mevduata verilen dolar kuru garantisini dillerine dolayarak konuyu provoke etmeye, sulandırmaya girişmişlerdir.

***

İçeride ve dışarıda terörle mücadeledeki başarı, dış politikada sağlanan olumlu gelişmelere rağmen, ekonomideki olumsuz seyir, seçimlerin yaklaştığı dönmede, somut hiçbir ekonomik programı olmayan, proje üretemeyen, ellerindeki belediyelerde HDP ile her konuda iş birliği yapan CHP'ye özgüven kazandırmıştır.

Büyük elçilerle, dostlarıyla yapılan gizli görüşmelerle, gelmekte olanın geldiğinden ve iktidar olmaktan bahsetmeye başlamışlardır.

***

Ekonomideki sürekli değişen hatalı politikalar, kötü görüntü veren yüksek maaşlı danışman ve bürokratlar, israfa kaçan yaşam tarzları ve harcamalar acilen kontrol altına alınmalı, altın tepsi rafa kaldırılmalıdır.

Yoksa gitti gider!

***

Bursa Erkek Lisesi’nden arkadaşımız Can Ertan'a Allah'tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun.

***

SÖZ:

Çalışmak yeteneği geçer, eğer yetenek çalışmazsa…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.