SON DAKİKA
Hava Durumu

Psikolojik Üstünlük Cumhur İttifakı’nda

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2022 18:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2022 18:52

Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarılı mitingleri, beklentilerin üzerinde ilgi gören sosyal konut projelerinin başlatılması ve yılbaşı itibarıyla, asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacağı ifade edilen artış beklentileriyle birlikte;

Muhalefeti kimyası bozulmuş ve psikolojik üstünlük Cumhur İttifakı’na geçmiştir.

Muhalefetin yayın organlarından biri olan Halk TV'de programa katılan bir konuk, “Erdoğan'la üniversitede dört yıl aynı sırada oturduk” deyince, programın sunucusu “PKK sever” hanımın dili tutulmuş ve böylece diploma konusu da kendiliğinden ve kendi kanallarında netleşmiştir.

Son dönemde 6+'lı Millet İttifakı’nın gerek liderleri ve gerekse sözcüleri, ağızlarından öfke ve alevler saçmakta, dolayısıyla sık sık siyaseten ters durumlarda kalmaktadır.

Henüz adaylarını bile netleştiremeyen ve parlamenter sisteme dönüş söyleminden başka hiçbir projeleri olmayanları, milletimiz yakından izlemektedir.

Cumhur İttifakı içindeki uyum ve birliktelik, Sayın Cumhurbaşkanının ittifak ortağından aldığı destek ve güçle son derece rahat ve güvenli duruşu, muhalefet ve destekçilerini daha da hırçınlaştırmakta ve ön kesme adına yeni planlar yapmaya yöneltmektedir.

Çevremiz ateş çemberindedir, birbirine düşman olanlar bile konu Türkiye olunca bir araya gelmekte ve yeni tezgahlar üretmeye devam etmektedirler.

Kuzey Irak, Suriye, Ermenistan, Rusya/Ukrayna, Doğu Akdeniz, Yunanistan ve adalar krizlerinden sonra şimdi de Güney Kıbrıs’ı silahlandırma girişimleri, ülkemizin başını ağrıtmaya devam etmektedir.

***

Evet; yüksek enflasyon nedeniyle insanımızın ekonomik sıkıntı içinde olduğu gerçeğini yadsıyamayız.

Vatandaşlarımızın alım gücünü artırma adına yeni yılla birlikte atılacak adımlar, ciddi manada rahatlamaya neden olacaktır.

Ülkemize yabancı yatırımcı ilgisi ile birlikte döviz rezervlerimiz de artmaktadır.

Politika faiziyle Reel faiz arasındaki makası kapatabilirsek; Yatırım, İstihdam ve Cari Fazla hedefine ulaşmamız, daha kolay mümkün olacaktır.

FED'in bile, “Sert resesyon mu, kontrol edilebilir resesyon mu ABD için daha faydalıdır?” tartışmaları yaptığı bir dönemden geçiyoruz.

Onun için;

Hiçbir alternatif ve proje sunmadan, sadece eleştirerek, suya sabuna dokunmadan, "ortada kuyu var yandan geç" politikalarıyla bu işin olmayacağını artık anlamaları lazım.

Seçime yedi ay kaldı, bir an önce;

Seyahatlerini ve görüşmelerini yapmalı,

İzinlerini almalı,

Adayını belirleyip,

Somut projelerle milletin karşısına çıkmalılar.

Vakit geçiyor…

SÖZ- (BİR NASİHAT)

Beklentini yüksek tutma ki, hayal kırıklığına uğrama

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.